Lifestyle, Outdoor, Vakantie & reizen

Glamping voorbereiden voor 2021

11 dec , 2020  

In 2020 is reizen naar het buitenland niet echt mogelijk geweest vanwege het coronavirus. Veel mensen gingen daarom natuurlijk in eigen land op reis. Hierbij kun je kiezen voor een kampeervakantie op een camping, maar tegenwoordig is het nog een stuk populairder om te kiezen voor een glamping. Dat is hetzelfde als het kamperen op een camping, maar dan een beetje luxer. Glamping is dan ook een combinatie van de woorden glamorous en camping. Als je in 2021 op zo’n glamping vakantie gaat dan is het zeker slim om je voor te bereiden met de onderstaande tips.

Reserveren
Je zult in de meeste gevallen aan het begin van het jaar beginnen met het voorbereiden van een kampeervakantie. Toch is het slim om dit al wat eerder te doen. Sterker nog, als je een glamping op het oog hebt die hartstikke gewild is dan is het verstandig om al in de zomervakantie het jaar daarvoor een plekje te serveren. Zodoende weet je zeker dat je af kunt reizen naar je favoriete kampeerplaats. Overigens is het reserveren niet nodig bij alle glampings. Zelfs in het hoogseizoen is dit niet het geval. Toch is het altijd aan te raden om wel een reservering te boeken.

Uitrusting
Daarnaast moet je tijdens je voorbereiding op de glamping vakantie ook zeker je uitrusting controleren. Ga je voor het eerst op zo’n reis? Dan zul je hoe dan ook de site van Kampeerwereld moeten bezoeken om de uitrusting aan te schaffen voor je vakantie. Dit zal ook nodig zijn als blijkt dat je tent toe is aan vervanging. Dit is onder andere nodig als je oude tent vol schimmel zit. Ook de rest van je kampeeruitrusting moet je checken. Denk hierbij onder meer aan de luchtbedden, die moeten niet lek zijn natuurlijk. Overigens zul je meestal geen luchtbedden of slaapmatten mee hoeven te nemen als je naar een glamping gaat.

Slecht weer
In Nederland zijn we slecht weer inmiddels wel gewend. Zelfs in de zomer stopt het zonnetje nog wel eens met schijnen. Het kan dan ook zeker gebeuren dat je te maken krijgt met veel wind en regen. Je zou zelfs in een heuse storm komen te zitten tijdens je glamping vakantie. Als je in een tent gaat glamperen dan zul je hoe dan ook een stormvast exemplaar moeten hebben. Zo zullen de tenten niet wegvliegen als het stormt. Verblijf je in een camper of caravan? Neem dan stormbanden mee ter voorbereiding op het slechte weer. Campingstoelen kun je tijdens veel wind natuurlijk ook beter even binnen neer kunnen zetten.

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.