Vakantie & reizen

Toplocaties voor een weekendje weg in eigen land

1 jun , 2021  

Vind je het nog te vroeg voor een vakantie naar het buitenland? Een weekendje weg in eigen land is vaak minstens net zo leuk! Onder meer Europarcs biedt een groot aantal vakantieparken aan in Nederland. Je vindt er comfortabele vakantiehuisjes, waar je met het hele gezin kunt verblijven. Kies je voor een vakantie aan de Nederlandse kust, of ga je voor een vakantiepark bij een grote Nederlandse stad in de buurt? Vaak kom je er tijdens een rondrit rondom zo’n vakantiepark achter, dat je nog tal van Nederlandse natuurgebieden en plaatsen niet gezien hebt. Zonde, want ook ons eigen land heeft toeristen ontzettend veel moois te bieden!

Vakantiepark in de buurt van Rotterdam
Een van de opties die je hebt wanneer je een vakantiepark in de buurt van een grote stad zoekt, is een vakantiepark bij Rotterdam. Het voordeel van deze omgeving is dat je er naast Rotterdam tal van andere mooie plaatsen vindt. Denk bijvoorbeeld aan Den Haag en Delft. Je bent hier zo met de auto, maar ook het openbaar vervoer is een optie. Den Haag biedt je het strand van Scheveningen, Kijkduin en Duindorp. Daar waar je in Delft heerlijk door de smalle straatjes, langs de grachten kunt dwalen. Voor hapje en drankje vind je hier genoeg horecagelegenheden. 

Bezoek de Nederlandse kust in Zeeland 
Naast de stranden die je in de omgeving van Den Haag en Rotterdam vindt, kun je ook nog iets verder afzakken naar de provincie Zeeland. Hoewel je hier naast Middelburg en Vlissingen weinig grote steden vindt, is het hier fijn vertoeven. Plof neer op het zandstrand in Zeeland, of maak een ronde op de fiets. Een bezoek aan de waterkering mag hierbij vanzelfsprekend niet ontbreken. Deze waterwerken zijn bijzonder imposant. Leuk is het ook om een bezoek te brengen aan Neeltje Jans. 

Rondrit door de noordelijke provincies
Het weidse wat de provincie Zeeland je te bieden heeft, vind je ook terug in de provincies Groningen en Friesland. Vanuit beide provincies kun je de Nederlandse Waddeneilanden aandoen, een bezoek brengen aan het fraaie natuurgebied rond Lauwersoog en kun je varen op een van de Friese meren. Wie toch een stad wil bezoeken kan richting Groningen of Leeuwarden trekken. Ook Heerenveen is hierbij een bezoekje waard. Beide provincies bieden je veel rust en ruimte. De basis voor een ontspannen vakantie in eigen land, waarbij je even ontsnapt aan de drukte van het dagelijks leven zonder ver te hoeven rijden!

, , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.