Vakantie & reizen

Wat te doen als je je reis moet afzeggen?

13 sep , 2023  

De vakantie is voor veel mensen het hoogtepunt van het jaar. Al vroeg in het jaar gaan velen op zoek naar mooie bestemmingen en hoe eerder je je tickets boekt, hoe meer voordeel je vaak kunt pakken. Het echter gebeuren dat je om welke reden dan ook niet meer op vakantie kunt gaan; misschien ben je ziek geworden, misschien moet je thuisblijven vanwege familieomstandigheden of misschien is het land waar je naartoe wilde gaan, niet meer veilig. Om deze reden is het altijd belangrijk om een annuleringsverzekering af te sluiten op het moment dat je gaat boeken. Deze verzekering kun je namelijk gebruiken om het geld terug te krijgen dat je al uitgegeven hebt voor je reis. Wij laten je zien hoe je deze verzekering afsluit.

Een goede reisverzekering samenstellen

Waar je reis ook naartoe gaat, het is belangrijk om te zorgen dat je jezelf goed verzekerd. Een reis brengt namelijk allerlei risico’s met zich mee en aangezien een reisverzekering heel voordelig is, is het het niet waard om onnodige risico’s te lopen. Je kunt bijvoorbeeld een Univé reisverzekering afsluiten. Met deze verzekering kun je in allerlei situaties een beroep doen op je verzekeraar, bijvoorbeeld wanneer je in het ziekenhuis opgenomen moet worden, of bij pech onderweg. Univé regelt het vervoer naar het ziekenhuis en zorgt dat je de nodige ondersteuning krijgt. Mocht het nodig zijn dat je naar Nederland terugkeert om daar je behandeling voort te zetten, dan kan je verzekeraar een speciaal transport voor je regelen. Lees de voorwaarden van je reisverzekering even goed door om te kijken wat je pakket allemaal dekt. Vervolgens is het tijd om je verzekering te personaliseren door aanvullende opties toe te voegen.

Welke extra’s wil je toevoegen?

Als je je reis moet afzeggen omdat je verhinderd bent, heb je aan een reguliere reisverzekering niet genoeg. In dat geval moet je namelijk ook een annuleringsverzekering toevoegen. Deze aanvullende optie kun je gebruiken om de kosten te declareren die je gemaakt hebt om je reis te boeken. Ook de overige aanvullende verzekeringen zijn de moeite van het bekijken waard. Zo kun je bijvoorbeeld ook je bagage en geld mee laten verzekeren. Raak je deze kwijt, dan staat de verzekering voor je klaar om je verder te helpen. Reken maar dat dat een verademing is want zonder geld kun je niets. Wil je langer op reis dan maximaal 60 dagen? Verleng dan je maximale reisduur tot maximaal 180 dagen. Met de aanvullende opties stel je een reisverzekering samen die geheel bij jouw reis aansluit. Zo voorkom je dus dat je geconfronteerd wordt met onoplosbare problemen.

In een mum van tijd geregeld

Wanneer je binnenkort al vertrekt, maar nog geen goede reisverzekering afgesloten hebt, is het tijd om even naar de site van Univé te gaan. Hier kun je zien of je een kort- of doorlopende reisverzekering wilt afsluiten. Lees de voorwaarden even goed door, voeg je aanvullende pakketten toe en met een paar klikken op je muis ben jij klaar om op vakantie te gaan.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.