Wijn & Bubbels

Leuke activiteit: organiseer je wijnproeverij thuis

27 mrt , 2023  

Alles wordt duurder. In deze tijden is het dan vaak lastig om er eens een keer lekker op uit te gaan met vrienden of familie. Heb je zin in een gezellige avond, maar wil je liever niet te veel geld uitgeven? Organiseer dan gewoon een leuke activiteit bij jou thuis, bijvoorbeeld een wijnproeverij. Selecteer de juiste wijn, voorzie de flessen van leuke etiketten stickers en vergeet vooral het eten niet. In dit artikel volgen een aantal tips om je eigen wijnproeverij een groot succes te maken.

Het selecteren van de wijn

Om je wijnproeverij naar een hoger niveau te tillen, kun je ervoor kiezen om een thema aan je wijnen te koppelen. Bijvoorbeeld door wijnen te selecteren uit hetzelfde gebied of hetzelfde jaar. Je kunt ook het thema baseren op het soort druivenras. Het is leuk om een gevarieerde selectie wijnen te hebben, maar zorg ervoor dat je zowel rode als witte wijn kiest, zodat er voor ieder wat wils is. Als je met een kleine groep bent, is het raadzaam om ongeveer 5 tot 7 verschillende wijnen te selecteren en één fles per soort is meestal voldoende.

Laat zelf ontworpen etiketten bedrukken

Dit kan de avond een mooie persoonlijke touch geven. Verschillende online drukkerijen, zoals bijvoorbeeld Avery, bieden de mogelijkheid om snel en eenvoudig je eigen etiketten te laten bedrukken. Deze kunnen de flessen een mooie, strakke en professionele uitstraling geven. Vergeet ook vooral niet om het thema terug te laten komen op je etiketten.

Zorg voor voldoende eten

Een geslaagde wijnproeverij is niet compleet zonder smakelijke hapjes. Voordat je begint, is het verstandig om te onderzoeken welke hapjes het beste passen bij de wijnen die je hebt geselecteerd. Het is nog beter als deze hapjes ook aansluiten bij het thema van de proeverij. Wat je thema ook is, zorg er in ieder geval voor dat je wat eenvoudig brood of crackers op tafel legt, zodat je gasten tussen de wijnen door hun smaakpapillen kunnen neutraliseren. Het is belangrijk dat de hapjes niet te zwaar zijn. Het organiseren van een wijnproeverij thuis is zeker een leuke en betaalbare manier om een gezellige avond door te brengen met vrienden en familie!

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.