Wijn & Bubbels

Zo organiseer je een gezellige borrel

16 feb , 2022  

Het is gewoon een feit dat een gezellige borrel gevierd moet worden met een goede borrel. Met lekkere drankjes dus. Wat zeker niet mag ontbreken tijdens een gezellige borrel is rode wijn. Behalve dat het de feestvreugde zal vergroten, is rode wijn ook nog eens heel goed voor je. Meteen rode wijn bestellen dus!

Rode wijn is net alleen lekker, het is ook nog eens goed voor de mens

Gezellig wordt het altijd als je besluit te kiezen voor rode wijn. De gesprekken en het dansen gaan altijd net ietsje gemakkelijker na het nuttigen van een paar glaasjes. Maar wist je wel dat rode wijn ook nog eens heel erg goed voor de mens is? Zo sla je dus twee vliegen in één klap. Zo kun je door het regelmatig drinken van rode wijn obesitas voorkomen. De antioxidanten in de wijn hebben een bepaald gen die de formatie van nieuwe vetcellen kunnen verminderen. De ontgiftende vermogens in de rode wijn verkleinen eveneens het risico op obesitas en bovendien kan rode wijn je helpen om gewicht te verlezen.

De voordelen van rode wijn

Daarmee zijn echter nog lang niet alle voordelen van rode wijn benoemd. Integendeel zelfs. Zo is het bewezen dat rode wijn bacteriën uit de mond kan verwijderen. Ook is het een feit dat het drinken van rode wijn de cognitieve functies sterk kan verbeteren. Rode wijn is – met andere woorden – goed voor de hersenen. Ook loop je minder risico op aderverkalking. Drink je regelmatig een glaasje rode wijn, dan wordt de huid beter beschermd tegen de zon. Ook helpt de rode wijn om depressies tegen te gaan. Je zult je na een feestje niet zo snel neerslachtig voelen dus. Als je toch al fit wilt zijn na een borrel, doe je er overigens verstandig aan om tussendoor eens een glas water te nemen. Doe dit ook voor je naar bed gaat. Het zal de kans op een kater aanzienlijk verkleinen namelijk.

Rode wijn garantie voor een gezellige borrel

Ook de ademhaling verbetert door rode wijn, zoals ook mensen met bepaalde hartklachten ook al baat kunnen hebben bij rode wijn. Ook opvallend; rode wijn gaat nadrukkelijk vermoeidheid tegen en het vermindert eveneens de ontstekingen van de urinewegen. Logisch dus dat je zorgt dat je voldoende rode wijn in huis hebt als je een gezellige borrel wilt gaan organiseren. Daarnaast zorg je natuurlijk ook voor een gezonde voorraad witte wijn!

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.