Wonen & inrichting

3 tips voor een nieuwe badkamer zonder grote verbouwing

17 aug , 2021  

De badkamer is een ruimte waar je dagelijks bent. Je maakt jezelf er klaar voor de nieuwe dag en sluit er je dag af. Voel jij je al een tijdje niet meer thuis in je badkamer? Maar heb je geen geld of tijd om de hele badkamer te verbouwen? Dan geven we jou in dit artikel drie tips voor een nieuwe badkamer, zonder verbouwing.

  1. Een nieuwe kraan

Nieuwe kranen laten zien dat je niet veel nodig hebt om een andere look in je badkamer te creëren. Met een kraan creëer je blikvanger die de aandacht afleidt van andere minder mooie objecten. Met een kraan in een andere kleur kun jij een groot verschil maken. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte kraan en maak van jouw simpele inbouw bad een bad met luxueuze uitstraling.

Je kunt natuurlijk ook een andere kleur kiezen of een andere ruimte in de badkamer. Zo kun je kiezen voor een koperen doucheset of rosé-gouden badkraan. Een bijzonder en stijlvol resultaat gegarandeerd!

  1. Experimenteer met badkameraccessoires

Badkameraccessoires maken je badkamer af. Natuurlijk hoeft het geen villa kakelbont te worden, maar het is zeker leuk om te experimenteren met diverse badkameraccessoires. Kies bijvoorbeeld een handdoekrek of -haakje, zeeppompje, deurstop, toiletrolhouder in een andere kleur. Of kies voor een opvallende toiletborstel en bijbehorende houder etc.

Durf te experimenteren met diverse kleuren en stijlen! Combineer je mat zwarte kraan bijvoorbeeld met een zwarte toiletrolhouder en toiletborstel. Hierdoor krijgt je badkamer een hele andere look dan voorheen. Maak je badkamer daarnaast af met een mooie riete wasmand en kies voor persoonlijke spulletjes om je  badkamer helemaal eigen te maken.

  1. Maak het af met planten

We zijn gek op planten. Je ziet ze in de woonkamer, slaapkamer en zelf in de keuken. Toch wordt de badkamer vaak overgeslagen. Toch zal een beetje groen de badkamer al gauw tropisch laten aanvoelen. Ga jij voor een urban jungle in jouw badkamer? Kies dan voor planten die geschikt zijn voor vochtige en donkerdere kamers. Ga bijvoorbeeld voor de scindapsus, bromelia, vrouwentong of orchidee.

Deze drie tips laten zien dat je met een kleine aanpassing ook een hele andere look aan je badkamer kunt geven. Ideaal als je geen tijd of geld hebt voor een hele verbouwing. Welke tip ga jij als eerste toepassen?

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.