Wonen & inrichting

Een gezellige wintertuin: dit zijn de beste tips

27 okt , 2021  

De winter staat alweer voor de deur en dat betekent dat het niet lang meer duurt voordat de temperaturen dalen. De zomer tuinmeubelen kunnen weer worden opgeborgen, want het is tijd om jouw tuin klaar te maken voor de winter. Het is goed mogelijk om een gezellige wintertuin te realiseren. Maar hoe doe je dit? Wij geven je wat handige tips in dit artikel, dus lees vooral verder!

Dingen aan vervanging toe?
Wil je jouw tuin klaarmaken voor de winter? Dan kan het een goede eerste stap zijn om te kijken of er een aantal dingen aan vervanging toe zijn. Misschien ben je wel helemaal niet zo blij meer met jouw huidige tuin en vind je het tijd voor verandering. Dan is het zeker een goed moment om hier mee aan de slag te gaan. Of je nu graag je schutting, tuinmeubelen of bestrating wilt aanpassen, het is allemaal mogelijk. Denk na of je jouw tuin een compleet nieuwe uitstraling zou willen geven. Als dit het geval is, kan het goed zijn om na te denken over nieuwe bestrating. Zeker als jij hier al jaren niets aan hebt veranderd kan dit leuk zijn om te veranderen. Er zijn dan ook talloze dingen waar je uit kunt kiezen. Waar je zeker naar zou kunnen kijken, zijn keramische tegels voor buiten. Deze prachtige tegels kunnen jouw tuin een nieuwe uitstraling geven en dat kan zeker bijdragen aan een mooie wintertuin.

Heb je een grote tuin? Dan zou je er ook nog over na kunnen denken om wat tuinpaden toe te voegen. Als je hier de ruimte voor hebt, kan dit namelijk echt een leuk effect geven aan jouw tuin. Hierdoor kan het er sfeervoller uit komen te zien. Waar je hiervoor naar zou kunnen kijken? Klinkers bekijken kan in dit geval zeker de moeite waard zijn. Wie weet past dit wel perfect bij jou in de tuin!

Zorg voor warmte
Hoe je ook kunt zorgen voor een gezellige wintertuin, is door warmte. Maar hoe kun je dit in je tuin realiseren? Hier zijn meerdere mogelijkheden voor. Denk bijvoorbeeld aan een haardvuur om de zithoek in jouw tuin. Zo kun je ook de koude winterdagen goed doorkomen in de tuin. Je zou ook kunnen denken aan een overkapping met bijvoorbeeld terrasverwarmer of heater. Ook dit zorgt er namelijk voor dat je nog in de tuin kunt zijn als het wat kouder wordt.

Houd het groen
Kale takken: het hoort nu eenmaal bij de winter. Echt een gezellige uitstraling hebben deze takken echter niet zo. Om een gezellige wintertuin te maken, kan het daarom een aanrader zijn om veel groen in je tuin te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan planten die het hele jaar groen kunnen blijven, zodat ze ook in de wintermaanden sfeer kunnen brengen aan jouw tuin. Probeer een kale tuin dus zoveel mogelijk te voorkomen in de winter als je graag wilt dat het een gezellige uitstraling heeft!

Winterdecoratie
Zeg je een gezellige tuin, dan zeg je decoratie. Winterdecoratie kan dan ook zeker niet ontbreken in jouw wintertuin. Hiermee kun je jouw tuin namelijk lekker winters aankleden, om het er gezellig te laten uitzien. Waar je aan zou kunnen denken als we het hebben over winterdecoratie? Aan sfeerverlichting als bijvoorbeeld kaarsjes, lichtslingers en lantaarns, plaids en winterse kussens voor onder een overkapping, tuinschilderijen, kransen en ga zo maar door. Er is genoeg winterse decoratie te koop, dus je hebt hierin ruime keuze.

Deze tips kun je zeker in gedachten houden als je een gezellige wintertuin wilt maken. Begin hier op tijd mee, zodat je in de wintermaanden optimaal van jouw knusse tuin kunt genieten!

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.