Wonen & inrichting

Een sfeervolle woonkamer creëren doe je zo!

31 jan , 2023  

Het inrichten van een woning is natuurlijk hartstikke afhankelijk van je smaak en de stijl van de rest van je woning. De één houdt van minimalistisch en een woning met veel ruimte, de ander kan niet genoeg accessoires hebben en heeft in iedere hoek wel iets staan. Waar jouw voorkeur ook ligt, je leest in dit artikel in ieder geval met een reden: jouw woonkamer kan wel een upgrade gebruiken! In dit artikel lees je dan ook over accessoires die in ieder interieur passen, en waar iedereen blij van wordt! Ben je benieuwd hoe je jouw woonkamer sfeervol kunt inrichten? Lees dan snel verder voor een aantal handige tips.

Groen, groener, groenst

Hóe veel verschillende interieurs er ook zijn, ze hebben eigenlijk allemaal wel één ding gemeen: planten en bloemen horen in iedere woonkamer thuis. Of jouw woning nu landelijk, industrieel, modern, retro, bohemian of eclectisch is ingericht, er is altijd ruimte voor groen. Je hoeft er niet gelijk een hele jungle van te maken, maar bloemen en planten doen ontzettend veel met een ruimte. Behalve dat ze er natuurlijk in alle kleuren en maten zijn, een absoluut kunstwerk van onze natuur, hebben veel planten ook de eigenschap dat ze de lucht zuiveren. Daarnaast verhogen bloemen en planten de luchtvochtigheid in huis, en dat is goed voor onze gezondheid. Win-win! Maar net als dat er oneindig veel keus is bij het aanschaffen van planten en bloemen, zijn er ook vele vazen verkrijgbaar om de bloemen of planten in te zetten. Een vaas op je eet- of salontafel kan een hele mooie eyecatcher zijn. Durf jij voor een gewaagde kleur of motief te gaan?

Kaarsen: in alle geuren, kleuren en maten

Als we het over sfeervol hebben, mogen kaarsen natuurlijk niet ontbreken. Kaarsen zorgen voor warmte, gezelligheid en in vele gevallen ook een lekker geurtje. Toch kunnen sommige kaarsen voor wat meer zorgen. Heb je al eens gehoord van de kaarsen van het merk WoodWick? Heb je WoodWick kaarsen in je woonkamer staan, dan klinkt het namelijk net alsof er een haardvuurtje aan het branden is. De kaarsen hebben een houten lont, en creëren daarmee een knisperend geluid: alsof de ouderwetse houtkachel aan staat. De kaarsen zijn te verkrijgen in iedere denkbare geur, en zijn ontzettend populair.

Kortom, in ieder interieur kun je groen toevoegen. Naast dat het mooi staat in je woonkamer, is het ook nog eens goed voor je gezondheid. Daarnaast kunnen kaarsen ook niet ontbreken als we het hebben over een sfeervolle woonkamer.

, , , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.