Wonen & inrichting

Het mooiste tuinfeest van de zomer organiseren!

3 jun , 2022  

Nu het 1 juni is geweest zijn de zomerkriebels realiteit en willen we zo vaak mogelijk buiten zijn. Met dit weer spelen we vaker buiten, eten we vaker buiten en genieten we vaker buiten. En hoe kan je het beste genieten? Door een tuinfeest te organiseren natuurlijk! Hoe je deze zomer het beste en mooiste tuinfeest organiseert vind je in dit artikel. Er zijn namelijk genoeg dingen waarmee je rekening mee moet houden en tips die je kan gebruiken voor het mooiste tuinfeest van de zomer!

Ruim je tuin op!

Allereerst is het belangrijk om je tuin goed op te ruimen. Dit betekent dat je de planten kort moet snoeien en het onkruid moet verwijderen. Dit kan nog wel een weekend in beslag nemen en kan veel werk zijn. Om het werk toch iets minder te maken kun je het onkruid verdelgen met een onkruidbestrijder. Let daarbij wel op dat je het ook goed afspoelt. Het kan namelijk schadelijk zijn voor kinderen en dieren!

Zorg voor genoeg zitplaatsen of staanplaatsen

Voor een tuinfeest is het natuurlijk nodig om zitplaatsen en staanplaatsen te creëren in de tuin. Hiervoor kan je een tuinset aanschaffen of statafels huren die ideaal zijn voor tuinfeest gelegenheden. Let wel op dat je voor iedereen plek hebt, tel dus hoeveel gasten er zijn en hoeveel plekken je in de tuin maakt voor deze gasten!

Hapjes en drankjes zijn van belang

Bereid ook wat hapjes en drankjes voor voor je tuinfeest. Dit kan je van te voren doen door simpele hapjes te maken of je kan tijdens het tuinfeest de BBQ aanzetten. Hoe dan ook is het van belang om hapjes en drankjes te serveren op je tuinfeest. Wanneer je alleen drank serveert is de kans groot dat veel mensen te snel dronken worden. Door ook hapjes aan te bieden ga je dit probleem uit de weg!

Muziek om iedereen comfortabel te maken

Muziek is een belangrijk onderdeel van een tuinfeest. Er zullen namelijk veel soorten mensen aanwezig zijn en muziek zorgt ervoor dat iedereen zich wat comfortabeler voelt. Het vult namelijk leegte, vooral als mensen nog te onbekend met elkaar zijn om een gesprek aan te gaan.

Zet de puntjes op de i met versiering

Om echt het mooiste tuinfeest te organiseren is het ook van belang om alles te versieren. Kies bijvoorbeeld voor bekers en borden die bij elkaar passen en schaf wat slingers aan die de tuin wat opfleuren. Ook kan je ervoor kiezen om zelf versiering te maken of juist een geheel thema aan je tuinfeest te koppelen. Je kan het zo leuk en gek maken als je wilt dus leef jezelf vooral uit!

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.