Wonen & inrichting

Hoe maak jij je huis slimmer én duurzamer?

30 jan , 2024  

We willen allemaal wonen in een mooi, duurzaam en comfortabel huis. Daarnaast hebben ook steeds meer mensen de wens om het huis slimmer te maken. Zo zien we dat de interesse in domotica steeds verder toeneemt. Wil je een huis kopen, dan kun je natuurlijk direct aandacht besteden aan het duurzamer en slimmer maken van de woning. Vanzelfsprekend kun je dit ook gewoon doen in je eigen woning. Hoe maak jij je huis slimmer en energiezuiniger? Wij geven je graag 5 tips!

1. Verwarmen met infraroodpanelen

Traditionele verwarmingssystemen kunnen inefficiënt en kostbaar zijn. Een slim alternatief is het gebruik van infraroodpanelen. Deze panelen verwarmen objecten en personen in de ruimte direct, in plaats van de lucht te verwarmen. Dit betekent een efficiëntere en gerichtere warmteverdeling. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te installeren en te bedienen, wat ze een uitstekende keuze maakt voor een moderne, duurzame woning. Ben je bang dat de panelen niet mooi staan in je interieur? Op Cozycool.nl kun je infraroodpanelen bestellen met een foto of afbeelding!

2. Zonnepanelen installeren

We zien in ons land steeds meer zonnepanelen verschijnen. We zien ze op particuliere woningen, maar ook rondom bedrijven en zelfs op grasvelden. Het laten installeren van zonnepanelen is zeker een mooie keuze als jij je huis wilt verduurzamen. Ze leveren schone energie door zonlicht om te zetten in elektriciteit, verminderen je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en kunnen aanzienlijk schelen in de energiekosten. We hebben de laatste tijd allemaal gezien hoe sterk de energieprijzen stegen. Als jij je eigen energie kunt opwekken, geheel of gedeeltelijk, dan levert dit echt een flinke besparing op.

3. Gebruik van slimme stekkers en stekkerdozen

Slimme stekkers en stekkerdozen zijn een eenvoudige maar effectieve manier om je huis slimmer te maken. Ze stellen je in staat om apparaten op afstand te bedienen en te monitoren via een smartphone-app. Dit betekent dat je apparaten kunt uitschakelen wanneer ze niet worden gebruikt, wat helpt om het energieverbruik te verminderen en de elektriciteitsrekening te verlagen. Als jij je woning wilt verduurzamen en slimmer wilt maken, maar je kunt of wilt geen grote investering doen, dan is dit een uitstekende oplossing.

4. Installeer een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is een geweldige aanvulling op elk slim huis. Met deze thermostaten kun je de verwarming van je huis efficiënter regelen door ze op afstand te bedienen en automatisch aan te passen aan je dagelijkse routine. Sommige modellen kunnen zelfs leren van je voorkeuren en zichzelf op basis daarvan aanpassen, wat zorgt voor optimaal comfort en energie-efficiëntie.

5. Kies voor waterbesparende apparaten en installaties

Water is een kostbare hulpbron. Dit hebben we eigenlijk niet zo in de gaten. Het komt vanzelf uit de kraan en we staan er niet bij stil hoe kostbaar dat is. Het besparen van water is zeker een goede stap als het gaat om het realiseren van een duurzaam huis. Overweeg het installeren van waterbesparende douchekoppen, kranen en toiletten. Deze apparaten zijn ontworpen om de waterstroom te verminderen zonder in te leveren op de prestaties. Dit helpt niet alleen om water te besparen, maar vermindert ook de hoeveelheid energie die nodig is om water te verwarmen.

, , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.