Wonen & inrichting

Hoe wil jij het liefst wonen als je ouder wordt?

13 dec , 2021  

Hoe zie jij je oude dag voor je? Wat ben je van plan te gaan doen, en wat juist niet? Heb je ideeën over hoe je je tijd in wilt vullen, en spelen die zich vooral in en om je eigen woning af, of ben je juist iemand die altijd de mensen op wil blijven zoeken? En je huis? Wat voor huis zie je voor je, als je denkt aan waar je wilt wonen als je ouder bent? Is dat je bestaande woning, of heb je heel andere wensen? Heb je er al over nagedacht, zowel over de omgeving waar je zou willen wonen, als ook het soort huis dat je voorkeur zou hebben?

Volop mee blijven doen aan het leven

Steeds meer ouderen moeten er niet aan denken om, zoals dat zo mooi heet, achter de geraniums te belanden. We worden steeds ouder, maar blijven tegelijk ook steeds langer jong. Kijk eens naar hoe jouw ouders of grootouders eruitzagen en zich gedroegen toen zij jouw leeftijd hadden. Grote kans dat hun gedrag en uiterlijk niet te vergelijk vallen met hoe jij nu in het leven staat. We blijven steeds langer gezond, steeds langer zelfstandig en staan tot op hogere leeftijd midden in het leven. En dat is alleen maar mooi!

Dat betekent natuurlijk niet dat je verplicht hele dagen op stap hoeft te zijn en van alles moet. Nee, juist als je wat ouder wordt is het zo heerlijk om hier je vrijheid in te hebben. Alles kan, niets moet. Maak je eigen keuzes en kijk vooral naar wat jou gelukkig maakt. Heerlijk!

Hoe zie je je huis voor je?

Waar we vaak best plannen hebben als het gaat om dingen die we willen doen als we wat ouder worden, en wat juist niet, hebben we niet altijd een even goed beeld van onze woonwensen. We laten het vaak wat op ons afkomen, en nemen redelijk ad hoc beslissingen. Toch is het goed om ook hierover al op tijd na te gaan denken.

Wil je graag in je huidige woning blijven? Bekijk dan of deze geschikt is om tot op hoge leeftijd in te blijven wonen. Is het een huis met verdiepingen? Onderzoek dan of op de trappen ook trapliften passen, wat meestal gelukkig wel het geval is. We zien steeds meer mensen een traplift kopen op het moment waarop ze ook nog zelf de trap op kunnen lopen, maar ze het gewoon prettig vinden om een keuze te hebben. Kijk hier naar wat er allemaal mogelijk is: https://handicare-trapliften.nl/. Door op tijd te onderzoeken of je huis aangepast kan worden aan je wensen en eisen, voorkom je dat je op stel en sprong op zoek moet naar een passende woning wanneer het niet meer gaat. De kans dat je dan iets vindt waar je écht gelukkig van wordt, is tenslotte niet zo groot.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.