Wonen & inrichting

Jij wist niet dat deze houtsoorten er zijn.

30 dec , 2021  

Wil jij meer weten over de verschillende soorten hout die er zijn? Wanneer je aan de slag gaat met hout voor bijvoorbeeld een verbouwing of een andere klus, heb je de keuze uit diverse soorten hout. Denk bijvoorbeeld aan rabatdelen, die afkomstig zijn van naaldhout. In dit artikel gaan wij wat dieper in op een aantal houtsoorten, zodat je meer te weten komt over de oorsprong hiervan. Lees snel verder voor meer informatie.

Tropisch hardhout
Tropisch hardhout komt van loofbomen af. Aan deze bomen groeien bladeren. Loofbomen groeien minder hard dan de naaldboom, wat het hout van deze bomen stukken duurzamer maakt. Tropisch hardhout wordt veel buiten toegepast, zoals voor constructies en als onderliggers voor vlonders. Denk bijvoorbeeld aan vlonderplanken. Tropisch hardhout wordt het meest voor vlonders gebruikt, omdat dit hout diverse voordelen te bieden heeft. De uitstraling is namelijk erg mooi en je kunt er een warme vlonder mee creëeren.

Naaldhout
Naaldhout is ook wel afkomstig van de naaldboom. Dit hout is iets minder duurzaam dan hardhout. Wel kun je dit materiaal eenvoudiger bewerken. Deze houtsoort wordt veel binnen gebruikt. Wanneer je het naaldhout laat impregneren, profiteer je van een veel langere levensduur en kun je het hout zodoende verduurzamen. Hierdoor kan geïmpregneerd naaldhout ook voor toepassingen buiten worden gebruikt. Bij naaldhout kun je onder andere denken aan rabat en douglas.

Eikenhout
Eikenhout is een erg sterke houtsoort die wordt gebruikt door veel Europese designmerken. Dit hout wordt uit Europa gehaald en is een erg duurzame houtsoort. Het hout beschikt over veel zichtbare kleurschakeringen en nerftekeningen. Zo oogt het hout erg natuurlijk en is elk meubelstuk van eikenhout uniek.

Teakhout
Teakhout is zeer hard hout. Teakhout is dan ook een van de sterkste houtsoorten die er zijn. Het hout wordt vooral uit Aziatische gebieden gehaald. Teakhout beschikt over een grove nerf met veel noesten. Dit zorgt ervoor dat het hout authentiek oogt. De kleur van teakhout kan nogal uiteenlopen. Vaak is teakhout echter goudbruin of lichtbruin van kleur. Welke kleur het teakhout heeft, heeft onder andere te maken met waar het hout vandaan komt.

Notenhout
Notenhout is zeer sterk hout en heeft een hogere dichtheid dan eikenhout. Veel designmerken halen dit hout uit Amerika. Je kunt notenhout herkennen aan de donkere en warme kleur. Ook heeft de nerf elegante vormen, wat elk stuk notenhout weer uniek maakt. Dit hout wordt veel voor luxe meubelstukken gebruikt, maar kan wel verkleuren bij blootstelling aan de zon.

Wist jij al dat deze houtsoorten er zijn?

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.