Wonen & inrichting

Klaar met een schutting? Denk hier eens aan

21 okt , 2021  

Ben je klaar met een schutting en ben je op zoek naar alternatieven voor je tuin? Er zijn diverse ideeën waar je voor kunt kiezen in plaats van voor een schutting, zoals voor kant en klaar hagen. Wij zochten uit op welke manieren je toch wat privacy in je tuin hebt om lekker in de tuin te genieten en tegelijkertijd een stijlvolle tuinafscheiding te hebben. Lees snel verder en ontdek de verschillende opties die er zoal zijn om meer privacy in de tuin te creëren.

Kies voor een cortenstaal tuinafscheiding

Een  cortenstaal tuinafscheiding heeft een frisse bruine kleur en is een echte eyecatcher in de tuin. Cortenstaal wordt veel gebruikt voor tuinafscheidingen, maar ook voor plantenbakken en andere vormen van tuindecoratie. Hierdoor kun je verschillende items met elkaar combineren en een mooi geheel creëren in jouw tuin. Een cortenstaal tuinafscheiding is tevens bestand tegen diverse weersomstandigheden. Gedurende elk seizoen zal de kleur hiervan hetzelfde blijven. Eventueel kun je er nog bloemen tegenaan laten groeien voor wat extra sfeer.

Ga voor kant en klaar hagen

Ook kant en klaar hagen zijn een mooi alternatief voor de schutting. Dit zijn ook wel voorgekweekte hagen van diverse soorten struik, laurier, klimop en conifeer. Al van jongs af aan worden de planten in een haagvorm gesnoeid. Dit betekent dat deze planten al jaren voorsprong hebben op een haag die uit losse planten bestaat. De hagen zijn namelijk al grotendeels dicht, waardoor je gelijk van optimale privacy geniet.

Een betonnen tuinafscheiding

Veel tuinafscheidingen worden van beton gemaakt, maar daar zit tegenwoordig net wat meer een ontwerp in. Zo kun je de betonnen tuinafscheiding aankleden met plantenwanden of de muur met verschillende planten versieren. Je kunt ook bomen of planten in een plantenbak tegen de betonnen tuinafscheiding plaatsen. Een betonnen tuinafscheiding is ideaal als je voorkeur naar een industriële stijl uitgaat.

Kies voor een bamboe tuinafscheiding

Ook een bamboe tuinafscheiding wordt veel toegepast. Dit komt vanwege de natuurlijke en warme uitstraling van het materiaal. Hierdoor zal je een stuk fijner in je eigen tuin zitten. Ook is een bamboe tuinafscheiding een van de goedkoopste alternatieven voor een schutting. Bovendien is hier geen enkel schuur- of laswerk bij benodigd.

Weet jij al voor welke soort tuinafscheiding je kiest als alternatief voor een schutting? Bekijk eens welk materiaal je het meeste aanspreekt en kies voor een tuinafscheiding die het beste bij jouw stijl past.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.