Wonen & inrichting

Lekker ontspannen na een trektocht? Zo doe je dat

7 jan , 2022  

Heb je een lange trektocht achter de rug of ga je er een maken en ben je op zoek naar manieren om lekker te ontspannen daarna? Uiteraard doet een goed bed van
Beds & Bedding beddenspecialist wonderen voor je nachtrust, maar wat helpt nog meer om optimaal te ontspannen? Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet, zodat je goed tot rust komt na jouw trektocht. Lees snel verder en ontdek onze tips.

Koop een goed bed

Een goed bed hebben is erg belangrijk als je ‘s avonds na een lange trektocht tot rust wilt komen. Denk bijvoorbeeld aan een bed van Serta Boxsprings. Als je geen goede nachtrust hebt, is het lastiger om psychisch en fysiek bij te komen van alle ervaringen die je gedurende de dag hebt opgedaan. Ongeveer een derde deel van de Nederlanders ervaart problemen met hun nachtrust. Als je ervoor zorgt dat je een goed bed hebt, helpt dit je om beter te ontspannen en zal je met meer energie nog veel mooie tochten kunnen maken.

Maak een relax playlist op Spotify

Ben je klaar met jouw trektocht, dan is het zeker ontspannend om naar relaxte nummers te luisteren. Bedenk eens van welke liedjes je een rustig gevoel krijgt en zet deze op een rijtje in een speciale relax playlist. Deze kun je eenvoudig maken via Spotify. Je kunt er ook veel inspiratie voor nummers vandaan halen, omdat ze zelf ook ‘calm’ playlists hebben.

Leg jezelf lekker in de watten

Er is niets fijners dan jezelf lekker in de watten leggen na een lange trektocht. Laat dan ook een lekker warm bad vollopen en voeg hier wat fijne badolie of etherische olie aan toe, om optimaal te ontspannen. Om het geheel compleet te maken, kun je ook kaarsen opzetten, je favoriete rustgevende playlist afspelen en een lekker glas wijn of water voor jezelf inschenken.

Ga mediteren

Door te mediteren, kun je fijn ontspannen. Je kunt stress beter loslaten en krijgt meer overzicht in je leven. Ook zal je dichter bij jezelf komen en jezelf beter leren kennen. Ook heeft mediteren diverse gezondheidsvoordelen te bieden. Zo zal het niet alleen de stresshormonen in je lichaam verminderen, maar ook je bloeddruk verlagen. Bovendien zal je lichaam zich sneller herstellen na een trektocht en sneller kalmeren.

Ga aan de slag met onze tips, zodat je optimaal kunt ontspannen na je trektocht.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.