Wonen & inrichting

Verhuizen zonder stress? Zo pak je het aan

25 jan , 2022  

Heb je een nieuwe woning gevonden? Gefeliciteerd, dat is natuurlijk hartstikke leuk. Echter betekent dat wel dat je dingen moet gaan regelen voor de verhuizing. En dat kan best wat tijd en moeite kosten, want verhuizen is niet niks. Zeker als je veel spullen hebt, kan dit een flinke klus worden. Wil je dat de verhuizing jou geen of nauwelijks stress oplevert? Dan zijn er een aantal tips die je in je achterhoofd kunt houden. Benieuwd hoe je stressvrij kunt verhuizen? Wij vertellen je hieronder hoe je dit kunt aanpakken!

Maak een helder overzicht

Bij een verhuizing komt veel kijken. Daarom is het ten eerste handig om alles voor jezelf even goed op een rijtje te zetten. Wat handig kan zijn om te doen, is om een helder overzicht op te stellen. Maak een planning en schrijf op wat je wanneer wilt gaan doen. Hierbij is het belangrijk om genoeg tijd te rekenen voor een verhuizing, want het kost vaak meer tijd dan je in de eerste instantie denkt. Daarom is het goed om alles even duidelijk voor jezelf op een rijtje te hebben, want zo weet je precies wat er nog allemaal moet gaan gebeuren. Je kunt haast niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen voor een verhuizing, dus doe het absoluut niet last-minute nog als je geen stress wilt ervaren tijdens de verhuizing.

Kijk naar je bezittingen

Als je gaat verhuizen, is het natuurlijk van belang om je spullen goed in te pakken. Maar voordat je hiermee aan de slag gaat, is het goed om eens op een kritische manier naar je bezittingen te kijken. Waarom? Omdat er heus wel wat spullen bij zitten die je eigenlijk helemaal niet hoeft mee te nemen naar jouw nieuwe woning. De kans is groot dat je in huis spullen hebt staan die je al tijden niet of nauwelijks meer gebruikt. Je kunt dit dan natuurlijk weer meenemen naar je nieuwe woning, maar dit kost alleen maar weer extra moeite. Kijk daarom eens kritisch naar je bezittingen en bedenk wat je echt mee wilt hebben en wat je niet mee hoeft te nemen. Als je bepaalde bezittingen niet meer wilt nemen naar je nieuwe plekje, kun je ervoor kiezen om deze weg te gooien of te verkopen.

Huur opslagruimte

Wil je graag stressvrij verhuizen? Dan zou het een goede optie kunnen zijn om opslagruimte te huren. Zeker als je al vroeg begint met het inpakken van je spullen, kan dit handig zijn. Je zit er dan natuurlijk niet op te wachten dat overal in huis verhuisdozen staan, terwijl je nog best even in je oude huis moet leven. Deze verhuisdozen staan dan namelijk alleen maar in de weg. Door opslagruimte te huren, kun je dit probleem voorkomen. Je kunt op deze manier tijdelijk je spullen opslaan en weer ophalen of laten terugbrengen wanneer jij het nodig hebt. Op zoek naar het huren van opslagruimte? Opslag Aalsmeer kan dan een aanrader zijn.

Doe niet alles zelf

Als jij graag niet zoveel stress wilt ervaren tijdens het verhuizen, is het verstandig om tijdens dit proces niet alles zelf te doen. Omdat er veel komt kijken bij een verhuizing, kan dit best veel werk zijn. Wat hulp kan daarom zeker geen kwaad. Zeker op de dag van de verhuizing kan hulp natuurlijk goed van pas komen. Vraag eens rond in je omgeving of er mensen zijn die je hierbij willen helpen. Familie, vrienden of kennissen: alle hulp kan goed van pas komen. Ook bij het inpakken van je spullen is er wellicht iemand beschikbaar die je kan helpen. Zorg er dan echter wel voor dat je alle spullen die je mee wilt nemen al goed hebt uitgezocht. Doe dus bij een verhuizing niet alles zelf maar schakel hulp in. Hier zal je namelijk zeker dankbaar voor zijn, want zo gaat het een stuk sneller en soepeler.

Een helder overzicht opstellen, het kritisch kijken naar je bezittingen, opslagruimte huren en niet alles zelf doen: deze tips kunnen erbij helpen om te verhuizen zonder stress. Maak hier dus zeker gebruik van!

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.