Lifestyle

Aan het verhuizen? Vergeet deze 4 essentiële dingen niet!

11 mrt , 2019  

Bij het verhuizen komt natuurlijk veel kijken. Er zullen weinig verhuizingen plaatsgevonden hebben waarin alles in 1 keer goed is gegaan. Om de gedachte ‘hoe kan ik dat nou vergeten zijn?’ te voorkomen geven we in dit artikel 4 essentiële tips die je echt niet mag vergeten tijdens een verhuizing.

  1. Oude contracten opzeggen/wijzigen

In je nieuwe huis ga je altijd meer of minder stroom verbruiken dan dat je nu doet. Ieder huis is namelijk anders geïsoleerd en heeft een ander oppervlak. Het is aan jou om te bepalen of je je energiecontract wilt meenemen of wijzigen. Er zijn verschillende websites waar je energieaanbieders kunt vergelijken en zodoende de voordeligste oplossing in jouw situatie te kiezen.

Vergeet daarnaast niet om bij je tv/internet/telefooncontractprovider de verhuizing te melden.

  1. Vrij vragen

Het verhuizen is een behoorlijke klus die zeker minimaal 1 of 2 dagen in beslag neemt. Vergeet dus niet om tijdig je werkgever te informeren. Het verschilt per werkgever of er zogeheten verhuisdagen opgenomen mogen worden. Als je verhuisdagen op kunt nemen in het kader van bijzonder verlof lever je geen verlofuren in en word je gewoon doorbetaald!

  1. Aanmelden bij je nieuwe gemeente

Wanneer je van gemeente gaat wisselen is het van belang dat je dit 5 dagen na de definitieve verhuizing doet. Sinds 1 januari 2014 staat er zelfs een boete op het niet doorgeven van een verhuizing, die boete kan oplopen tot €325,-! Niet vergeten dus.

Neem tijdens het aanmelden een geldig legitimatiebewijs en een bewijs van bewoning mee, dit kan een huurcontract, koopakte of toestemmingsverklaring van de hoofdbewoner zijn.

  1. Raamdecoratie

Het klinkt suf maar raamdecoratie wordt zo nu en dan vergeten bij verhuizing. Het gevoel om na de zware verhuizing op de bank te ploffen, een blik naar buiten te werpen en erachter komen dat je geen gordijnen hebt hangen wil je natuurlijk voorkomen. Denk eraan dat je voor ieder raam in je huis geschikte bekleding hebt. Ga bijvoorbeeld voor velours gordijnen in je woonkamer, shutters in je keuken en een verduisterend rolgordijn in je slaapkamer.

We wensen je veel succes met de verhuizing en hopen dat jij niets gaat vergeten! J

, , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.