Wonen & inrichting

Vijf redenen waarom je meer spiegels in huis zou moeten hebben

1 mrt , 2024  

Over het algemeen zien mensen een spiegel vooral als een functioneel voorwerp. Bij menigeen hangt een spiegel in de hal of in het toilet, zodat je even snel kunt checken of je haar goed ziet, je make-up niet is uitgelopen en je kleding in orde is. Maar een spiegel is natuurlijk veel meer dan een gebruiksvoorwerp. Het is een decoratief artikel dat, als je het op een slimme manier inzet, ook iets doet met de beleving van de ruimte. Hier zijn vijf redenen om meer spiegels in huis te hebben.

Kleine ruimtes lijken groter

Voor interieurstylisten is het gebruik van spiegels een bekende truc om kleine ruimtes groter te laten lijken. Door bijvoorbeeld aan de wand een levensgrote spiegel te bevestigen, verdubbel je als het ware in optische zin de ruimte. Je kunt een spiegel op maat laten maken zodat een hele wand of een specifiek deel daarvan erdoor bedekt wordt. Je zult versteld staan van het geweldige effect dat je hiermee bereiken kunt.

Donkere ruimtes worden lichter

In een grote ruimte met slechts één raam kan het snel te donker zijn. Hang in dat geval een spiegel tegenover het raam, zodat het invallende licht door de spiegel wordt weerkaatst. Je zorgt op deze manier voor extra licht, zonder dat je er elektrische verlichting voor hoeft te gebruiken. Zo is een spiegel dus niet alleen nuttig, maar ook nog eens efficiënt, want het spaart je elektriciteit.

Meer plezier van je planten

Heb je graag kamerplanten om je heen? Hang er eens een spiegel achter. Door het spiegeleffect verdubbelt de hoeveelheid groen in de ruimte als het ware. Je kunt natuurlijk ook andere decoratieve artikelen voor spiegels zetten, maar juist bij planten is het effect zeer fraai.

Tijdloos en decoratief

Het maakt eigenlijk niets uit welk type interieur je hebt, een spiegel past er altijd bij. Spiegels zijn tijdloos en zeer decoratief. Je kunt de vorm van de spiegels natuurlijk geheel afstemmen op de andere elementen in jouw interieur. Ga je voor rond, vierkant of met sierlijke bogen? Spiegels zijn immers verkrijgbaar in allerlei soorten en maten.

Stijl en luxe

Een spiegel wordt in zekere zin veelal geassocieerd met stijl en luxe. Dat is natuurlijk mooi meegenomen, want hierdoor stijgt jouw interieur al snel in aanzien bij je bezoekers, zonder dat je er heel veel moeite voor hebt hoeven doen.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.