Wonen & inrichting

Zo breng je een vrolijke sfeer in huis: 5 tips

11 mrt , 2022  

Wil je een vrolijke sfeer in huis creëren? Dit zijn vijf manieren om je huis een positieve vibe te geven.

1. Zet de ramen open

Of het nu winter, zomer of lente is, het is altijd goed om een beetje frisse lucht door je huis te laten waaien. Daar frist de sfeer in huis meteen van op. Ga eventueel naast het open raam te zitten en luister naar de vogels, de wind of de regen. Kijk ook eens of je de geuren van pas gemaaid gras of de regenlucht kunt ruiken.

2. Laat het licht binnen

Open de gordijnen zo ver mogelijk en trek de jaloezieën volledig omhoog om natuurlijk licht binnen te late. Om ’s avonds voldoende licht te hebben, kun je led-spotjes kopen.

3. Zet muziek aan

Van muziek word je vrolijk, dus zet een leuk nummer op en zing en dans lekker mee. Grote kans dat je huisgenoten je voorbeeld zullen volgen. Misschien zingen en dansen ze niet direct mee met jou, maar je zal merken dat de sfeer meteen lichter en vrolijker wordt. Je kunt ook wat dansmuziek opzetten voor je (klein)kinderen of een dansfeest organiseren.

4. Speel zelf ook

Ken je het kalmerende effect van tekenen of kleien? Stap in de fantasiewereld van je (klein)kinderen en ga erbij zitten als ze met de racebaan of het poppenhuis spelen. Zeg dus niet alleen tegen de kids dat ze moeten gaan spelen, maar speel zelf ook mee. Of doe samen met je oudere kinderen een partijtje basketbal. Je kunt ook iets anders doen waar je plezier in hebt. Je voelt de sfeer in huis dan meteen lichter worden.

5. Trek een spel of puzzel uit de kast

Speel een favoriet familiespel met je kinderen (tenzij iemand niet tegen zijn verlies kan), geniet van de vriendschappelijke competitie en lach samen. Dat zorgt zéker voor een vrolijke sfeer.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.