Wonen & inrichting

Zo geef je een tof tuinfeest!

23 feb , 2022  

Schieten de temperaturen en zonuren omhoog? En heb je een reden voor een tuinfeest? Doen! Een tuinfeest is ideaal om iedere gelegenheid te vieren. Daarbij houden gasten ook van een tuinfeest. Niet geforceerd in een kringetje zitten binnen. Nee ruimte om even te lopen en op een andere plek te zitten. Daarbij is buiten zijn ook nog eens vitaminen D meepakken. Wil je een tof tuinfeest organiseren? Neem dan dit eens mee in je voorbereiding!

Zorg voor verlichting

Niets zo ongezellig als dat je elkaar amper ziet. Of dat je alles van hapjes en drankjes in huis hebt, maar de sfeer nog niet optimaal is. Koop leuke verlichting die je tuin opfleuren. Van grote lichtballonnen tot lichtjesslingers. Net wat bij je past. Ook op de tafels zelf staan kaarsjes gezellig. Wil je nog meer sfeer? Denk dan eens aan tuinfakkels. Je kunt deze ook in kindvriendelijke versie kopen. En als je daarbij ook nog extra warmte wilt geven, is een heater huren fijn.

Koop een partytent

Niets zo veranderlijk als het weer in Nederland. Het zou zonde zijn als je tuinfeest letterlijk in het water valt. Een partytent zorgt dat je droog blijft, geeft ruimte aan veel mensen én biedt privacy. Maak je er een zwemfeestje van? Zet dan een (kinder)zwembadje eens onder de partytent. Zo heb je ook nog eens bescherming tegen de zon.

Partytenten zijn eenvoudig op te zetten. Maak de inrichting af met statafels binnen en buiten. En wil je graag alle gasten spreken? Dan is een tafel met zelfbediening aan te raden. Het geeft meteen dat gasten gaan lopen. Richt een vaste tafel in de partytent in met bestek, borden en glazen. Een koelkast ernaast vul je met frisdrank en andere gekoelde dranken.

Feestelijke achtergrondmuziek

Stiltes die vallen hoeven niet ongemakkelijk te zijn. Met een fijn feestmuziekje op de achtergrond komt iedereen in de stemming. Huur een DJ in of zorg zelf voor de muziek. In de partytent kun je ook een dansvloer gemakkelijk creëren. Enkel een discobal, wat licht en muziek zijn al voldoende.

Wil je de avond je handen vrij hebben? Dan is een afspeellijst van tevoren maken handig. Of zet gewoon de radio aan. Zet de muziek voor de zekerheid onder de partytent. Mocht een bui jullie overvallen, dan weet je zeker dat deze droog blijft.

Lekkere hapjes en drankjes

En als laatste: zorg dat er lekkere hapjes en drankjes zijn. Dit hoeft niet duur of ingewikkeld. Bij mooi weer kun je de BBQ buiten zetten en wat kipsaté zelf maken. Of een spies met groente laten grillen. Kinderen vinden het leuk om met brooddeeg een broodje te roosteren. Wat boter en suiker en het feest is compleet.

Heb jij al zin in jouw tuinfeest?

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.