Wonen & inrichting

Zo krijg maak jij van jouw badkamer een plek waar je heerlijk kunt ontspannen

8 mrt , 2023  

De badkamer is een plaats waar je je even kunt afsluiten van de rest van de wereld en je de kans krijgt om even echt te ontspannen. Om heerlijk in je badkamer te kunnen ontspannen, is het belangrijk dat jij de ruimte zo inricht dat dit mogelijk is. Ben je benieuwd naar hoe jij jouw badkamer kunt inrichten zodat je hier optimaal kunt genieten van een ontspannen momentje voor jezelf? Lees dan dit artikel verder.

Kies de juiste kleuren

Om in jouw badkamer een heerlijke ontspannende sfeer te creëren, is het allereerst belangrijk om de juiste kleuren voor jouw badkamer te kiezen. Kleuren hebben namelijk een erg grote invloed op onze emoties en op onze stemming. Vermijd bijvoorbeeld een erg witte badkamer, en ga voor ontspannende kleuren, zoals pasteltinten of andere kleuren die je in de natuur tegenkomt. Vermijd daarnaast ook te felle kleuren die te stimulerend kunnen zijn. Ga dus echt voor een zachte uitstraling. Een belangrijke tip hierbij is om bijvoorbeeld online badkamer inspiratie op te doen. Kijk naar wat voor jou ontspannen lijkt, en pas dit toe op jouw nieuwe badkamer.

Vermijd felle verlichting

Felle verlichting is iets dat in geen enkele ruimte voor rust zorgt, en dus ook niet in badkamers. Zorg er dus voor dat je dimbare lichten in je badkamer installeert, en let er op dat je geen wit licht kiest. Wit licht zal namelijk je ogen belasten en zal er zo voor zorgen dat jij je niet goed kunt ontspannen. Warmkleurige lampen zouden dus enorm helpen. Daarnaast kun je ook altijd heerlijk wat kaarsjes aansteken wanneer je in bad gaat. Zo zal je heerlijk even tot rust kunnen komen.

Planten in je badkamer

Een andere manier om in jouw badkamer een heerlijke ontspannende sfeer te maken, is om een beetje natuur in je badkamer te brengen. Net als dat planten in jouw woonkamer zorgen voor een fijne en gezellige sfeer, zullen planten in jouw badkamer ook een grote invloed hebben op het gevoel dat deze ruimte geeft. Planten kunnen een ontspannend effect hebben op de geest, en kunnen daarnaast ook de luchtvochtigheid in jouw badkamer regelen. Bij het kiezen van planten is het wel belangrijk dat je kiest voor planten die tegen vocht kunnen, zoals varens, Aloe Vera of Philodendrons.

Opslagruimte

Als laatste tip is het aan te raden om voldoende opslagruimte te maken. Een rommelige badkamer zou immers geen ontspannend gevoel geven. Zorg er dus voor dat je producten zoals schoonmaakmiddelen, douchegels en shampoos goed op kunt bergen zodat deze uit het zicht zijn.

Heerlijk ontspannen in je badkamer, kan je dus zo. Ga heerlijk in bad liggen, steek een kaarsje aan en geniet van je omgeving.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.