Wonen & inrichting

Zo maak je een kindvriendelijke tuin

16 mrt , 2023  

Buiten spelen is niet alleen leuk, maar ook super goed en gezond voor je kind. Om je kind veilig en gezond buiten te laten spelen, is het belangrijk om een fijne en veilige omgeving voor je kind te creëren. Ben je benieuwd naar hoe je een geschikte en kindvriendelijke tuin van jouw achtertuin maakt? Lees dan dit artikel verder.

Creëer een speelgedeelte

Om je kind lekker buiten te laten spelen, is het allereerst belangrijk om een speelgedeelte in de tuin te creëren. Maak van een deel van de tuin een speciale speelruimte waar je kind zich in zijn eentje, maar ook met vriendjes of vriendinnetjes, kan vermaken en waar zij uitgedaagd worden. Zorg voor leuke speel- en klimtoestellen, een schommel tuin, zandbak of een trampoline waar kinderen heerlijk in kunnen spelen. Het is wel belangrijk om regelmatig de speeltoestellen te controleren op eventuele gebreken zodat het spelen veilig blijft.

Maak een omheining

Verder is het belangrijk dat de kinderen niet kunnen weglopen en veilig binnen de tuin te blijven. Daarom is het ook belangrijk om een omheining rond de tuin te plaatsen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een kastanje hekwerk of een hogere schutting. Zo kunnen de kinderen in een gecontroleerde en veilige omgeving binnen de tuin blijven, en kan je voorkomen dat bijvoorbeeld vreemden gemakkelijk in de tuin kunnen komen.

Zachte materialen in de tuin

Het is natuurlijk ook belangrijk om zachte materialen in de tuin aan te leggen. Denk daarbij aan gras, houtsnippers of rubberen tegels. Vermijd uiteraard harde ondergronden, zoals grind of harde stoeptegels. Zo kun je de schade beperken wanneer je kindje tijdens het rennen toch struikelt. Het is natuurlijk vooral belangrijk om de zachte materialen aan te leggen op de plaatsen waar de kinderen het meest spelen en rennen, dus vooral rondom de speelruimte.

Voeg groen en bloemen toe

En tot slot raden we aan om planten en bomen aan de tuin toe te voegen. Kinderen houden namelijk van planten en bloemen. Voeg kleurrijke bloemen en groen toe aan de tuin om het aantrekkelijk te maken voor kinderen om naar buiten te gaan. Met een aantrekkelijke tuin stimuleer je jouw kind om lekker buiten actief te zijn. Zorg er natuurlijk wel voor dat je geen giftige planten of bomen in je tuin plant.

Om het buiten spelen leuk en aantrekkelijk te maken, is het belangrijk om de juiste omgeving te creëren.

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.