Auto & Motor

5 redenen waarom een tweewieler voor de ultieme vrijheid zorgt

29 mrt , 2023  

Vrijheid, wie wil dat niet? Het gevoel van vrijheid kan soms best ongrijpbaar zijn. Dat is ook niet zo vreemd, omdat je je dagelijkse verplichtingen hebt. Voorbeelden zijn je werk, het van school halen van je kinderen en de immer gezellige verjaardagen bij je schoonfamilie. Alleen als je vrijheid romantiseert pak je je spullen en ben je weg, maar dat is natuurlijk niet de oplossing. De vrijheid kun je namelijk ook op een andere manier opzoeken, bijvoorbeeld op een tweewieler. In dit artikel staan 5 argumenten om een tweewieler te gebruiken in je zoektocht naar het gevoel van vrijheid.

Je ziet alles

Vrijheid heeft te maken met je bewust zijn van wat er om je heen gebeurt. Met de auto kun je je prima verplaatsen, maar je ziet zo weinig. Als je net een scooter hebt gekocht, gaat er een wereld voor je open. Je rijdt eerder over kleine wegen, dwars door de natuur. En je kunt er meer van genieten.

En als je een scooter met een blauw nummerbord koopt, een snorfiets, mag je lekker over fietspaden rijden. Ideaal om op bijzondere plekken te komen.

Een met de natuur

Op een tweewieler, gemotoriseerd of niet, ben je één met de natuur. Dat is vaak een voordeel, als de zonnestralen je lichaam verwarmen en je de wind op je huid en haren voelt. Op zomerse dagen en aan het begin van de lente is dit het ultieme genieten. Een bromfiets kopen aan het begin van het jaar is dan ook een prima keuze. Het is namelijk niet lang meer naar de eerste echte zonnige dagen.

Je verrast jezelf

Met een tweewieler kom je op plaatsen waar je met de auto niet zo snel komt. Bovendien heb je op een scooter of brommer geen haast, zeker niet als je een ontspannende rit maakt. Sla eens een weg in waarvan je niet weet waar deze eindigt. Je zult verrast zijn door wat je allemaal tegenkomt. Dit kan een mooi plaatje zijn dat je kunt vastleggen voor je socials, maar net zo goed een verborgen restaurantje waar je heerlijk kunt genieten.

Weg met de stress

Vrijheid is voor een deel ook geestelijk. Veel mensen zitten doordeweeks gevangen in een web van stress. Het is druk op het werk, er moeten nog boodschappen worden gedaan en ’s avonds en in het weekend willen de kinderen dat papa en mama tijd voor ze hebben. Daar is een oplossing voor, in de vorm van een ritje op je tweewieler. Trek er een uurtje op uit, zuig de lucht en energie op, en je kunt er weer helemaal tegen.

Geen last van andere weggebruikers

Dit geldt voor de zondagse ritten, als je op maandagochtend met je motor naar de Randstad rijdt kom je gegarandeerd in de file. Maar buiten de spits heb je hier geen last van. Je hebt soms het gevoel dat je alleen op de weg zit. Hoeveel meer vrijheid kan een mens zich wensen?

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.