Auto & Motor

Tablet in de auto wordt populairder: zo doe je het zelf

7 mei , 2024  

Jaren geleden kwam Tesla met iets baanbrekends: een tablet in de auto, waarmee je de auto helemaal kunt besturen. Het grote scherm is een van de meest aantrekkelijke features van deze auto. Wil je alleen een scherm waarmee je bijvoorbeeld muziek kunt luisteren of waarmee je kunt navigeren, dan kun je elke tablet gebruiken die je maar wilt, met een handige oplossing.

Tablethouder voor in je auto

Koop een tablet met welk besturingssysteem erop dat je maar wilt, en je hebt een scherm voor in je auto. Zo simpel is het. Bij de eerdergenoemde moderne auto zit het scherm aan het dashboard vast, en dat kun je zelf ook. Bijvoorbeeld door een tablethouder te kopen. Er zijn speciale houders te koop die je zo aan het dashboard klikt. Hartstikke handig.

Wil je graag dat je kinderen of familieleden achterin een filmpje kunnen kijken terwijl jij rijdt, dan is een autohoofdsteun tablethouder de ideale manier om de tablet op z’n plek te houden. Zo’n houder voor een hoofdsteun is zelfs in hoogte verstelbaar. Handig voor mensen die iets groter of iets kleiner zijn dan de gewone Nederlander.

Zet een navigatieapp op je tablet

Altijd handig om te hebben: een navigatie-app. Vaak hebben tablets al een app, zoals Google Maps of Apple Kaarten. Alleen zijn deze apps niet altijd even actueel. Waze is een zeer geliefde app, omdat deze regelmatig wordt bijgewerkt. Je kunt natuurlijk ook je tablet uitbreiden met bijvoorbeeld Flitsmeister, zodat je ook weet waar de flitsers staan.

Ook de ANWB Onderweg app is een aanrader, als je daar lid van bent. Daarmee kun je ook meteen zien waar laadpalen staan, waar je kunt tanken en kun je pech melden. Bovendien geeft deze app het ook aan als er een ambulance aankomt. Kortom: genoeg slimme apps om op je dashboard te zetten

Kies voor een tablet met cellular data of gebruik tethering

Als je nog op zoek bent naar een tablet: kies er eentje met cellular data. Dat betekent dat je tablet een mogelijkheid heeft om te verbinden met een simkaart. Je kunt dan een extra simkaart in je tablet stoppen, zodat deze – net als je telefoon – altijd verbonden is met het internet. Daarvoor moet je dan wel een apart abonnement afsluiten.

Heb je je telefoon altijd bij je, dan kun je er ook voor kiezen om een hotspot aan te maken op je mobiele telefoon en deze te delen met je tablet. Dat noemen we tethering. Dit kost niets extra’s, behalve de MB’s van je databundel van de mobiele telefoon. Handig!

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.