Hardware, Lifestyle

Grotere iPad krijgt 12,2 inch scherm

4 nov , 2014  

De grotere iPad die voor volgend jaar wordt verwacht, zou geen 12,9 inch-scherm krijgen, maar een 12,2 inch-scherm. Dat meldt het Japanse Macotakara, dat eerder al goed zat bij berichten over verschillende iPhones.

Het formaat van de iPad zou daarmee tussen de Macbook Air van 11- en 13-inch inzitten. De huidige iPads hebben een schermformaat van 9,7 inch, bij de iPad mini is dat 7,9 inch. Het ontwerp van de nieuwe tablet is gebaseerd op dat van de iPad Air 2.

De dikte van het apparaat zou vergelijkbaar zijn met die van de iPhone 6 (6,9 millimeter) en de iPhone 6 Plus (7,1 millimeter), waarmee de tablet dus iets dikker is dan de iPad Air 2.

Anders dan bij huidige iPads zou de grotere iPad over speakers aan zowel de boven- als onderkant krijgen. Op die manier kan er stereogeluid worden afgespeeld wanneer het scherm horizontaal wordt neergezet.

De grotere iPad, die mogelijk iPad Pro gaat heten, werd eerder al dit jaar verwacht maar lijkt te zijn uitgesteld omdat Apples fabrikanten het momenteel nog te druk hebben met de productie van de iPhone 6 en 6 Plus. Waarschijnlijk wordt de iPad Pro in het derde kwartaal van volgend jaar aangekondigd.

Bron: Nu.nl

,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.