Chocolade, Horeca & Gastronomie

Chocolate Shooter

3 feb , 2015   Gallery

De Belgische chocolatier Dominique Persoone ontwikkelde in 2008 de ‘chocolate shooter’, een apparaatje waarmee je cacaopoeder kan snuiven. Hij creëerde het voor het toetje bij het diner ter gelegenheid van de verjaardag van Ronnie Wood, de gitarist van The Rolling Stones. De lepel op het plastic apparaatje schiet het cacaopoeder, in combinatie met een framboos-, gember- of muntsmaak, in je neus.

Tot voor kort kon de snuifkit alleen in de winkels in Antwerpen en Brugge en via de website van Persoone, The Chocolate Line, gekocht worden. Inmiddels zijn er 25.000 kits verkocht en nu krijgt de uitvinding ook internationale bekendheid. De Canadese Mary Jean Dunsdon lanceerde de shooter in haar snoepwinkel in Vancouver. Daar kun je terecht voor een enkele snuif, maar je kan er ook de hele kit aanschaffen. ‘Als je cacao snuift, ervaar je de sensatie van chocolade heel subtiel, waardoor je gedurende enkele uren van het poeder kan genieten. Zelfs de kleinste hoeveelheid houdt je uren zoet’, aldus Dunsdon.

Nog een voordeel is dat je zo kunt genieten van chocolade zonder calorieën binnen te krijgen. Toch is niet iedereen overtuigd over de meerwaarde van snuiven. ‘Een van de belangrijkste kenmerken van chocolade is dat het smelt bij de temperatuur van het menselijk lichaam, zodat alle belangrijke smaakgerelateerde chemische reacties plaatsvinden terwijl het smelt in de mond terwijl je het eet’, stelt een Britse chocolade-expert. Ook is het mogelijk dat er cacaopoeder in de longen terecht komt en dat kan schadelijk zijn. Verder kan het de neus irriteren en allergische reacties veroorzaken. Volgens Dunsdon werden er echter nog geen problemen gerapporteerd en kent ze alleen maar tevreden klanten.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.