Evenementen, Sport & bewegen

NK Tegenwind Fietsen… voor de èchte bikkels

1 nov , 2019  

Als je naar buiten kijkt, dan weet je dat het nooit lang meer kan duren voordat er groen licht wordt gegeven voor alweer de zesde editie van het NK Tegenwindfietsen. Het strijdtoneel is (uiteraard) net als voorgaande jaren de Oosterscheldekering waar je je onder het toeziend oog van Neeltje Jans compleet kunt laten slopen. Lekker.

De definitieve datum is nog niet bekend aangezien het wachten nog is op een dag met minimaal windkracht 7.

Over het NK Tegenwindfietsen
Het NK Tegenwindfietsen: een heroïsche fietswedstrijd op een gewone Gazelle fiets, tegen één van Hollands beroemdste fietsergernissen: de Hollandse tegenwind!

Deelnemers rijden over 8,5 km op een oerdegelijke herenfiets zonder versnellingen om het hardst. Iedereen kan meedoen! Fietsers, hardlopers, triatleten, alleskunners, duursporters, uitdagingszoekers en andere gekken zijn welkom. Net als bij de Elfstedentocht wordt gewacht op de juiste omstandigheden. In dit geval: minimaal windkracht 7 met pieken naar windkracht 8.

Waar en wanneer?
Het NK Tegenwindfietsen gaat pas door bij minimaal windkracht 7 en wordt ergens tussen nu en het einde van dit jaar verreden. In samenwerking met een weerexpert worden de windontwikkelingen goed in de gaten gehouden. Dat er wind komt weet de organisatie vaak al een week of twee van tevoren. Maar of het minimaal windkracht 7 is, de wind uit het zuidwesten komt en lang genoeg aanhoudt weet de organisatie pas drie dagen van tevoren. En dan luidt het: ‘We kriehen sturm’, de Zeeuwse variant op ‘It Giet Oan’.

Vanaf dat moment kan men zich inschrijven. De eerste 250 inschrijvingen bemachtigen een startbewijs.

, , , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.