Gezondheid

De beste hulpmiddelen voor mensen met een lichamelijke beperking in huis

12 mei , 2023  

Als je een lichamelijke beperking hebt, kunnen huishoudelijke taken soms best uitdagend zijn. Je kunt misschien minder goed bij hoge of lage kastjes of hebt extra ondersteuning nodig bij het bewegen door de woning. Gelukkig zijn er tal van hulpmiddelen beschikbaar die het dagelijkse leven gemakkelijker en comfortabeler kunnen maken. Naast hulpmiddelen voor je persoonlijke verzorging, zoals de items van TENA Lady, zijn er ook tal van praktische hulpmiddelen voor in huis. Bekijk hieronder hoe je ondanks een handicap meer onafhankelijkheid kunt bereiken.

Beweeg je vrij door je huis met mobiliteitshulpmiddelen

Een van de grootste uitdagingen voor mensen met een lichamelijke handicap is vaak het zich verplaatsen in huis. Deze mobiliteitshulpmiddelen kunnen je helpen om dit te vergemakkelijken:

  • Rolstoel: Zowel handmatige als elektrische rolstoelen bieden een uitkomst wanneer je moeite hebt met lopen. Elektrische rolstoelen bieden meer zelfstandigheid en zijn geschikt voor mensen met verminderde armkracht.

  • Looprek of rollator: Deze hulpmiddelen bieden extra steun en stabiliteit als je moeite hebt met lopen of balanceren. Voor in de badkamer kan een douchestoel een uitkomst zijn.

  • Traplift: Woon je in een huis met meerdere verdiepingen? Dan kan een traplift een uitkomst zijn. Deze liften kunnen eenvoudig aan de trap worden bevestigd en zorgen voor een veilige en comfortabele manier om van de ene verdieping naar de andere te gaan.

Hulpmiddelen voor persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging kan soms ook een uitdaging zijn met een lichamelijke beperking. Deze hulpmiddelen kunnen je hierbij te helpen:

  • Badkameraccessoires: Denk hierbij aan speciale beugels en antislipmatten die de veiligheid en het comfort in de badkamer verhogen.

  • Verlengende hulpmiddelen: Lange handvatten op haarborstels, tandenborstels en sponzen kunnen het bereik vergroten en maken het je makkelijker jezelf te verzorgen.

  • Aankleedhulp: Knopenhaakjes, lange schoenlepels en aantrekhulpen voor steunkousen kunnen het aankleedproces vergemakkelijken.

Zelfstandig koken in een aangepaste keuken

Koken en eten kunnen ook lastig zijn als je minder mobiel bent. Deze handige hulpmiddelen voor in de keuken kunnen hierbij helpen:

  • Aangepast keukengerei: Antislip handvatten, speciale snijplanken en aangepaste messen kunnen het voorbereiden van maaltijden eenvoudiger maken.

  • Speciale borden en bestek: Bestek met verdikte of gebogen handvatten en antislip borden maken het eten gemakkelijker en comfortabeler.

  • Hoog-laag keukens: Deze in hoogte verstelbare keukens zorgen ervoor dat je gemakkelijk toegang hebt tot het aanrecht, de gootsteen en de kookplaat, ongeacht jouw mobiliteitsniveau.

Met de juiste hulpmiddelen voor thuis kunnen veel dagelijkse taken aanzienlijk makkelijker worden. Neem de tijd om te onderzoeken welke items het beste passen bij jouw behoeften en verbeter je dagelijkse leven met de juiste hulpmiddelen!

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.