Gezondheid, Vakantie & reizen

Hoe onderneem je uitjes wanneer lopen lastig gaat?

18 sep , 2023  

Het is iets wat we iedere dag volop doen; lopen! Van lange wandelingen tot korte drafjes, onze benen rennen we soms onder het lijf vandaan. De zelfsprekendheid gaat hier echter bij verloren wanneer we merken dat het lastiger wordt of zelfs helemaal vergaat. Toch mag dit met alle trends en ontwikkelingen van vandaag de dag nooit meer een excuus zijn om niet een leuk uitje te plannen. De kunst is om het juiste uitje uit te kiezen en vooral de juiste middelen aan te schaffen. Welke uitjes hiervoor geschikt zijn en hoe je dit aanpakt? Lees snel verder.

Lekker mobiel

Of je nu jong of oud bent, er kunnen zeer diverse redenen zijn waarom het lastiger wordt zelfstandig op een uitje gaan. Maar laat je je er niet door weerhouden, wees creatief. Met de nieuwste generatie elektrische scootmobiel ben je mobieler dan ooit. Niets om je voor te schamen, maar tegenwoordig juist super hip en super duurzaam. Zelfs jongeren rijden erin! Ze zijn volledig elektrisch maar hebben toch een snelheid waar je vele kilometers snel mee kunt afleggen. Vrees je een beetje voor de stabiliteit? Dan is investeren in een 4 wiel scootmobiel slim om te doen. Ook elektrisch mogelijk en een prima actieradius. Kortom, it is dé investering wanneer je lekker zelfstandig op pad wilt gaan.

Kies nauwkeurig

Helaas is natuurlijk niet ieder uitje mogelijk wanneer je niet heel mobiel bent, maar het is goed om je te realiseren dat met een beetje creativiteit én aanpassingen er meer mogelijk is dan je denkt. Zo denk je wellicht dat een dagje strand niet meer kan wanneer zelfstandig lopen lastig is, maar niets is minder waar. Vele strandtenten bieden tegenwoordig de mogelijkheid om ook mensen in een rolstoel over het strand te vervoeren in speciale karren. Deze hebben grote rubberen banden waarmee eenvoudig de kustlijn bereikt kan worden. Maar wanneer je lekker in je eigen scootmobiel of elektrische 4-wieler wilt blijven zitten zijn er ook volop opties en mogelijkheden. Denk aan een bezoekje aan het theater, bioscoop of dierentuin. Ook in een pretpark is vaak meer toegankelijk dan je denkt. Alles valt of staat met goed je huiswerk doen. Bezoek vooraf de site en kijk of je uitje rolstoelvriendelijk is. Twijfel je? Even bellen is dan aan te bevelen. Mocht iets totaal niet toegankelijk zijn dan is het goed om hier melding van de maken. Tegenwoordig is dit echt een no-go en zo zorg je ervoor dat medestanders niet met hetzelfde probleem komen te zitten dan waar jij mee zit. Schrijf het bijvoorbeeld in een review op sites die hier speciaal voor zijn.

Kortom, laat je nooit weerhouden om een leuk uitje te plannen. Ook wanneer je minder mobiel wordt zijn er vele opties en mogelijkheden. Het succes valt met een goede voorbereiding, de aanschaf van goede producten en misschien een stukje begeleiding. En over dat laatste; laten we eerlijk zijn, het is tenslotte ook veel leuker om samen op pad te gaan dan in je ééntje. Dus waar gaat het volgende uitje naartoe? Kijk snel verder op onze site voor de leukste tips en ideeën!

,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.