Gezondheid, Persberichten

Huis-, tuin- en keukenongevallen: rugletsel

5 mei , 2018  

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan dus ook werkelijk overal gebeuren. Natuurlijk loop je op een grote bouwplaats een groter risico dan wanneer je thuis op de bank zit. Toch kan er altijd iets gebeuren, ook wanneer je gewoon thuis zit. Wanneer er rugletsel ontstaat door een huis-, tuin- of keukenongeval is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Want een heel klein ongeluk kan al verschrikkelijk grote gevolgen hebben. Als het dan ook nog eens de schuld van iemand anders is, wil je natuurlijk wel dat de schade vergoed wordt. Maar hoe zit dat dan eigenlijk precies met letselschade? Hieronder wordt er op deze en andere vragen een antwoord gegeven.

Ongelukken in en rondom huis
Heb je je ooit bedacht hoe gigantisch vele ongelukken in en rondom huis gebeuren? Iedere dag zijn dat er, alleen in Nederland al, tientallen. Wanneer je als slachtoffer letsel aan zo’n ongeluk overhoudt, kan dat flinke gevolgen hebben op financieel, lichamelijk en emotioneel gebied. Wanneer er niemand aansprakelijk is voor het ongeluk, draai je daar zelf voor op. Wanneer er echter een andere partij verantwoordelijk is, kan het zijn dat je die aansprakelijk kunt stellen voor het ongeval. Dat hoeft niet altijd direct te zijn, maar bijvoorbeeld ook wanneer iemand je een product heeft gegeven dat niet goed werkt waardoor het ongeluk is ontstaan. Het zou in dat geval zomaar kunnen dat je recht hebt op een letselschadevergoeding.

Rugletsel
Een veel voorkomend probleem na deze ongelukken is rugletsel. Dat kan grote gevolgen hebben omdat je soms zelfs niet meer in staat bent om je werk voldoende uit te oefenen. In dat geval is rugletsel letselschade helemaal niet zo vreemd. Wanneer je een partij verantwoordelijk wil gaan stellen voor het rugletsel dat je hebt opgelopen, is het belangrijk om vanaf het moment van het ongeluk alles goed bij te houden. Zorg dat je voldoende bewijsmiddelen hebt en regel eventuele getuigen die kunnen bevestigen hoe het ongeluk gebeurde. Daarna dien je ook zo snel mogelijk naar een arts te gaan om het letsel vast te laten stellen. Bij hernieuwde klachten is het verstandig iedere keer opnieuw een arts te bezoeken.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.