Gezondheid, Persberichten

Irritatie van droge ogen

23 mrt , 2018  

Irriterende en droge ogen zijn erg vervelend. Vaak komen droge ogen opzetten op momenten dat het helemaal niet uitkomt. Een eerste date, een sollicitatiegesprek of voor een belangrijke presentatie. Droge ogen zijn enorme afleiders waar je zo snel mogelijk vanaf wilt. Zorg dat je altijd oogdruppels bij de hand hebt om snel van droge ogen af te komen. Wat zijn de oorzaken van droge ogen en waarom helpen oogdruppels hier goed tegen? Wij vertellen hoe het zit.

Oorzaken droge ogen
De ene persoon heeft er meer last van dan de andere, maar droge ogen kunnen bij iedereen voorkomen. Droge en irriterende ogen kunnen het gevolg zijn van stress, dehydratatie of oude lenzen. Draag je lenzen en heb je snel last van droge ogen? Zorg dan dat je dagelijks jouw lenzen vervangt of liever tijdelijk een bril draagt. Wanneer je traanbuizen minder vocht aanmaken kun je ook last krijgen van droge ogen. Met oogdruppels is dit eenvoudig te verhelpen.

Symptomen
Symptomen van droge ogen zijn vrij eenvoudig te herkennen. Het voornaamste kenmerk is dat de ogen erg droog aanvoelen. Daarnaast gaat dit vaak gepaard met irritatie en kan er jeuk optreden. De ogen kunnen rood worden en de oogleden kunnen gaan prikkelen. Wanneer er koortsklachten bij komen kijken is het verstandig om contact op te nemen met de huisarts. Droge ogen in combinatie met koorts kunnen symptomen zijn van een hevige allergische reactie en deze klachten moeten dus zeker serieus genomen worden.

Snel vanaf met oogdruppels
Je bent snel van droge ogen af met oogdruppels. Oogdruppels voor droge ogen kun je gewoon bij elke drogist aanschaffen en hebben een verzachtende werking. Oogdruppels verzachten niet alleen, maar hebben ook een stimulerend effect voor de traanbuizen om de ogen zelf vochtig te houden. Het is aan te raden wanneer je last hebt van droge ogen om altijd een flacon oogdruppels bij de hand te hebben. Op deze manier ben je snel van het droge en irriterende gevoel af.

Oogdruppels zijn de oplossing voor droge ogen. Zowel in de drogist als bij de apotheek zijn oogdruppels verkrijgbaar. Kom snel van jouw droge ogen af en gebruik oogdruppels om de droogheid en irritatie te verlichten.

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.