Gezondheid

Light drankjes laten je ongezonder eten

14 sep , 2015  

Wie light frisdrank drinkt, denkt minder calorieën binnen te krijgen, maar vaak leidt dit tot de consumptie van voeding met meer vet, zout en suiker. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Illinois.

Voor het onderzoek werden de gegevens van 22.000 Amerikaanse volwassenen geanalyseerd, die in de loop van 10 jaar verzameld werden. De deelnemers aan het onderzoek moesten gedurende 2 dagen registreren wat ze aten en dronken.

In de totale groep at meer dan 90% van de mensen wel eens ‘overbodige’ voedingsmiddelen, d.w.z voedingsmiddelen die niet noodzakelijk zijn om gezond te blijven. Koffie was de meest geconsumeerde drank (53%), gevolgd door met suiker gezoete dranken (43%), thee (26%), alcohol (22%) en light frisdranken (21%).

Het drinken van alcohol ging gepaard met de grootste toename van de dagelijkse calorie-inname (384 calorieën), gevolgd door met suiker gezoete drankjes (226 calorieën), koffie (108 calorieën), light frisdranken (69 calorieën) en thee (64 calorieën). Hoewel de toename in het dagelijks aantal calorieën relatief laag was bij mensen die light frisdrank dronken, bleek dat zij deze calorieën vooral uit overbodige voedingsmiddelen haalden.

Bron: Welingelichtekringen.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.