Gezondheid, Lifestyle, Ondernemen

Nederlands eerste mineraalwater zonder wegwerp verpakking

20 jul , 2021  

De Nederlandse start-up Aquablu, een high-tech bedrijf gestart door de twee jonge ondernemers Marnix Stokvis en Marc van Zuylen, met als missie technologie te ontwikkelen voor gezond drinkwater, lanceert Aquablu Refill. Met dit product gaan de ambitieuze twintigers de concurrentie aan met de gevestigde watermerken, door bij supermarkten en kantoren slimme watertappunten te plaatsen waar iedereen mineraalwater van de tap kan pakken. Een afvalvrij alternatief voor mineraalwater, zowel gekoeld als bruisend. De start-up slaat de handen ineen met Jumbo City en MAAS koffie voor de uitrol van het product in supermarkten en kantoren.

Schijn duurzaamheid
In Nederland worden jaarlijks meer dan 900 miljoen kleine plastic flessen verkocht, waarvan naar schatting maar liefst 100 miljoen direct in de natuur belandt. Met de invoering van €0,15 statiegeld, hoopt de overheid dit met 90% te laten dalen. Water naar de zee brengen, vindt Marnix Stokvis (25), oprichter en CEO van Aquablu. “In onze ogen lost de oplossing van de overheid maar een heel klein deel van het grotere probleem op. Ook kan het voor producenten een reden zijn om van plastic over te stappen naar bijvoorbeeld kartonnen verpakkingen. Hierdoor blijft het probleem van de afvalberg in stand en hebben we alleen het probleem verplaatst.” De oplossing? “Er moet een einde gemaakt worden aan flessenwater,” vult Marc van Zuylen (25), mede-oprichter Aquablue, aan. “Om daadwerkelijk duurzame verandering door te voeren moeten we het probleem bij de kern aanpakken en af van single-use plastic.”

Kraanwater wordt mineraalwater
In tegenstelling tot bestaande tappunten, bevat Aquablu Refill de nieuwste supreme osmosis  technologie, die alle mogelijk schadelijke stoffen uit het kraanwater verwijdert. Vervolgens wordt het water op een natuurlijke manier gemineraliseerd en weer in balans gebracht. Slimme technologie houdt de kwaliteit constant in de gaten, terwijl de gebruiker zorgeloos een glaasje bruis of gekoeld water tapt. Het mooie hierbij is dat het systeem zich overal kan verplaatsen, terwijl de smaak van het mineraalwater constant blijft.
Stokvis: “Nederlands kraanwater is goed, maar niet goed genoeg. Van loodvervuiling tot chemicaliën zoals PFAS, bijna wekelijks verschijnt er wel een nieuwsbericht over vervuilers in Nederlands drinkwater. Wie zeker wil zijn, kiest helaas nog steeds voor water uit de fles. Met Aquablu Refill zuiveren wij het water van alle eventueel schadelijke stoffen, waarna we het op een natuurlijke manier mineraliseren. Mineraalwater, maar dan direct getapt, zonder wegwerp verpakking. Zo hoeft men geen afweging te maken tussen duurzaamheid en gezondheid.”

1 Miljard flessen besparen
Zowel in de supermarkt als op kantoor kun je straks terecht voor duurzaam en gezonder mineraalwater. Aankomende week krijgt Jumbo City de exclusieve primeur om dit concept te introduceren in de supermarkt. Verder slaat Aquablu de handen ineen met MAAS koffie, om werknemers te kunnen laten kiezen voor een duurzaam en vitaal aanbod. Dit helpt niet alleen om werknemers productiever te maken, maar bespaart het bedrijf ook heel wat CO2.

“Wij hebben de ambitie om wereldwijd 1 miljard plastic flessen water te besparen voor 2030. Een getal wat staat voor meer dan 80.000 ton Co2 besparing en tevens 1 miljard liter water beschikbaar maakt in ontwikkelingslanden door onze liter voor een liter campange. Een win-win-win noem ik dat,” aldus Van Zuylen. “Om dat te realiseren, willen wij op elke locatie waar nu water in fles wordt verkocht, aanwezig zijn. Wij zijn blij twee toonaangevende partners te hebben gevonden waarmee in Nederland de eerste stap gezet kan worden.”

Beschikbaarheid
Naar verwachting zullen de eerste Aquablu Refill punten mid September beschikbaar zijn voor zakelijke klanten. Vanaf aankomende week is de eerste demo te bekijken bij de Jumbo City op de Wolvenstraat, in Amsterdam. Een bruisend of plat watertje tappen kan dan vanaf €0,40 op geselecteerde locaties. Voor diegenen die zonder eigen fles naar de winkel komen biedt Aquablu aluminium design flessen direct op locatie aan voor €2,50.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.