Gezondheid

Past een borstvergroting bij mij?

6 sep , 2023  

We letten tegenwoordig steeds meer op onze voeding en zorgen ervoor dat we de nodige uurtjes beweging krijgen. Dat doen we voor onze gezondheid, maar soms ook om het lichaam te krijgen waar we van dromen. Toch zijn veel dames niet tevreden over hun cupmaat, iets wat met sporten en voeding niet (nauwelijks) te veranderen is. Een borstvergroting is dan een oplossing. Maar past dit wel bij je? We vertellen je er graag wat meer over, zodat je weet of het bij je past en waar je rekening mee houdt.

Mooie boezem versus hersteltijd

Een borstvergroting geeft een boezem waar veel dames van dromen, maar daar moet je uiteraard wel wat voor over hebben. Niet alleen financieel, maar ook op het gebied van herstel. Wat mag je verwachten? Je mag een week niet autorijden en ook niet sporten of zwaar tillen. Ook krijg je een aantal nazorgregels op het gebied van douchen en het drooghouden van het verband. Mogelijk heb je de eerste 6 weken wat meer moeite met bewegen, maar daarna ben je als het goed is tiptop hersteld.

Hoe zit dat met littekens

Een incisie moet altijd gemaakt worden, want de implantaten moeten immers ingebracht worden. Littekens zijn de eerste 3 maanden wat beter zichtbaar, maar worden daarna steeds lichter en zullen uiteindelijk vrijwel helemaal vervagen. Samen met je arts kun je overleggen waar het litteken precies komt en hoe groot deze wordt (verschilt per kliniek). Vaak zal het wegvallen in de plooi of aan de zijkant van de borst, waardoor het nauwelijks zichtbaar is.

Financiering voor een borstvergroting

De prijzen voor een borstvergroting variëren sterk per aanbieder, en komen normaal gezien uit tussen de €3.000 en €5.000. Belangrijk om te weten is dat duurder niet altijd beter betekent, want sommige grote klinieken kunnen schaalvoordeel bieden, waardoor de prijs in verhouding lager is. En daar krijg je juist ook nog veel deskundigheid voor terug, omdat deze klinieken dagelijks bezig zijn met het uitvoeren van borstvergrotingen.

Sparen voor een borstvergroting

Wie weet heb je besloten dat je een borstvergroting wil, maar zit het er financieel op dit moment niet in. Je kunt er dan voor kiezen om te sparen, bijvoorbeeld door maandelijks een bedrag opzij te zetten. In praktijk blijkt dit niet voor iedereen even makkelijk te zijn. Bij Wellness Kliniek België, een gespecialiseerde kliniek waar zowel veel Belgen, Nederlanders als anderen over de hele wereld naar toe trekken, heeft een mooie oplossing bedacht. Het aanleggen van een spaarpot bij de kliniek. Heb je het bedrag bij elkaar? Dan krijg je een oproep en wordt de droom voor een borstvergroting werkelijkheid.

Lenen voor een borstvergroting

Wil jij niet langer wachten, maar heb je het geld op dit moment niet? Dan is het ook nog een oplossing om geld te lenen. Wist je dat het regelmatig voorkomt dat mensen voor plastische chirurgie een lening afsluiten? Vaak geldt bij kredietverstrekkers een minimum leenbedrag van €5.000, dus meer dan dat je vaak nodig hebt voor een borstvergroting. Denk daarom goed na of lenen of sparen voor jou een betere optie is.

Hoe kies je een goede kliniek?

Het is aanbevolen om voor een kliniek te kiezen die kwaliteitsgarantie hoog in het vaandel heeft staan. Dit kan bijvoorbeeld bewezen worden met een ISO 9001 certificering, deskundige chirurgen en goede informatievoorziening, positieve patiënten ervaringen en het gebruik van veilige implantaten met garantie. Een goed voorbeeld is de hierboven genoemde Wellness Kliniek, die aan deze punten voldoet en al meerdere jaren op rij de WhatClinic Award erkenning ontving voor uitstekende patiënten ervaringen.

,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.