Gezondheid, Outdoor, Sport & bewegen

Sigma lanceert GPS sporthorloges voor de ambitieuze sporter

26 feb , 2018   Gallery

Met de beide nieuwe sporthorloges iD.RUN en iD.RUN HR biedt SIGMA SPORT beginnende en gevorderde hardlopers twee hoogwaardige trainingsdevices, welke snelheid en afstand middels GPS registreren. De iD.RUN beperkt zich daarbij tot de weergave van de  belangrijkste hardloopfuncties, terwijl de iD.RUN HR tevens de mogelijkheid voor optische hartslagmeting aan de pols biedt. Tijdens de trainingen kunnen bijv. de actuele, gemiddelde en maximale hartfrequentie en de daarop gebaseerde intensiteitszones worden weergegeven. Daarmee is de gebruikelijke kwaliteit van de trainingsaansturing en -analyse met groot comfort en zonder het dragen van een borstband mogelijk.

De trainingsweergaven kunnen via verschillende sportprofielen individueel worden ingesteld, zodat elke hardloper de gewenste data direct kan zien. Het grote display zorgt daarbij voor een goede leesbaarheid tijdens de training. Op tot maximaal 6 pagina’s per sportprofiel zijn 1-3 waarden van de in totaal 19 (resp. 27 bij iD.RUN HR) beschikbare trainingswaarden mogelijk. Beide horloges beschikken over een geïntegreerde Activity Tracker, welke direct op het hoofdscherm van het horloge de dagelijks afgelegde stappen, afstand, calorieën en het persoonlijke dagdoel weergeeft. De iD.RUN HR biedt tevens een snelle toegang tot de actuele hartslag, zonder een training te starten.

Voor wat betreft de analyse van de training bieden de nieuwe sporthorloges veelzijdige mogelijkheden. De sporthorloges geven al direct op het display een overzicht van individuele trainingseenheden, de maandstatistiek en persoonlijke records. De trainingshorloges kunnen zonder app in gebruik worden genomen en zijn direct klaar voor gebruik. Voor een meer uitgebreide analyse kunnen de gegevens draadloos via NFC met een Android Smartphone worden uitgelezen en in de SIGMA LINK app worden opgeslagen. Sluit men iD.RUN of iD.RUN HR middels USB kabel aan op de PC, dan kunnen de persoonlijke waarden nog gedetailleerder via het SIGMA DATA CENTER worden geanalyseerd. Zowel in het DATA CENTER als in de app is het mogelijk, trainingsresultaten direct in gekoppelde portals zoals Strava of TrainingPeaks te delen, of te synchroniseren met de SIGMA LINK app op de iPhone.

Een intuïtieve en zo eenvoudig mogelijke bediening via vier eenduidige toetsen maken deel uit van het totaalconcept. Daarbij komt ook nog een hoger draagcomfort met hoogwaardige siliconen armband en een oppervlak van krasbestendig mineraalglas. De beide nieuwe sporthorloges van de iD.SERIES zijn in 3 trendy kleuren in de vakhandel en online verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 99,95 (iD.RUN) en € 139,95 (iD.RUN HR).

, , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.