Gezondheid

Thuis revalideren: deze tips kunnen je helpen

23 mrt , 2023  

Als je in het ziekenhuis hebt gelegen is het belangrijk dat je thuis op een veilige manier kunt revalideren. Zo is het van belang dat je bepaalde apparaten en spullen in huis haalt om je revalidatie te bevorderen. Ook zijn voorbereidingen essentieel om te kunnen revalideren. Hieronder lees je allerlei tips die van belang kunnen zijn mocht je thuis moeten revalideren.

Koop een goed bed

Een goed bed is het belangrijkste van allemaal. Door goede nachtrust bevordert je revalidatie enorm. Je hebt verschillende keuzes qua bedden. Zo heb je een hoog laag bed die je kan helpen. Zo’n bed zorgt er namelijk voor dat je lekker in bed kan zitten of kan gaan liggen hoe jij wilt. Je kunt hem afstellen in hoogte. Ook kun je het voeteneind omhoog en omlaag bewegen. Verder kun je ook het hoofdeinde omhoog en omlaag bewegen in een positie die voor jou prettig zit. Een hoog-laagbed wordt ook wel een ziekenhuisbed genoemd. Wanneer je moeite hebt om boven te komen naar je eigen slaapkamer, kun je een ziekenhuisbed beneden in de woonkamer laten plaatsen. Zo hoef je niet naar boven of naar beneden te lopen.

Fitnessapparatuur aanschaffen

Naast goede nachtrust is beweging ook enorm belangrijk bij het revalideren. Zo kun je verschillende fitnessapparatuur aanschaffen om jouw revalidatie te bevorderen. Wanneer je bijvoorbeeld aan je been bent geholpen kun je ervoor kiezen om een loopband in huis te halen. Zo kun je op een rustig tempo je lopen verbeteren. Wanneer je namelijk lang stil blijft zitten worden je spieren zwak. Hierdoor wordt het leren lopen weer een stuk lastiger. Er zijn ook apparaten voor andere lichaamsdelen, die je herstel kunnen bevorderen. Wacht dus niet te lang en schaf apparaten aan die je kunnen helpen.

Goede planning

Als laatste is het belangrijk om een goede planning te hebben voor je revalidatie. Je moet alles op een rustige manier weer opbouwen, het is dus van belang dat je niet te hard van stapel loopt. Wanneer je te snel weer oefeningen wilt gaan proberen is de kans groot dat je meer kapot maakt dan laat herstellen. Een planning kan enorm helpen met het herstel. Zet dus doelen vast die voor jouw herstel haalbaar zijn. Zo kun je een planning maken die naadloos aansluit op hetgeen wat jij nodig hebt. Je kunt op een gezonde en veilige manier beginnen met je herstel en voor je het weet ben je weer helemaal de oude!

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.