Gezondheid

Welke positieve gevolgen ondervind je van stoppen met roken?

30 okt , 2019  

Ben jij bezig met een poging om te stoppen met roken? In dit geval zal je zo nu en dan even flink de drang hebben om een sigaretje op te steken. Gelukkig duurt dit meestal niet langer dan een kwartiertje. Hoe jij jezelf er tijdens zo een moment van kan weerhouden om een sigaret op te steken? Door aan de vele positieve gevolgen van het stoppen te denken! Wij helpen je graag door een aantal van deze gevolgen te benoemen.

Positieve gevolgen voor de gezondheid
De belangrijkste redenen dat men ervoor kiest om te stoppen met roken, is de gezondheid. Op de lange termijn heeft roken veel schadelijke gevolgen. Om te beginnen verhoogt het bijvoorbeeld het risico op longkanker. Toch zijn er ook gevolgen van roken die je op kortere termijn merkt. Neem bijvoorbeeld het verslechteren van je conditie. Als jij stopt met roken, heb je binnen no-time weer een betere conditie. Als je een bepaalde sport beoefent, is de kans groot dat je prestaties hierbij ook omhoog gaan. Ook het ‘rokershoestje’ zal na een korte periode verleden tijd zijn.

Andere positieve gevolgen
Behalve dat het stoppen met roken goed is voor je gezondheid, brengt het nog veel meer voordelen met zich mee. Neem bijvoorbeeld de geur die een sigaret met zich meebrengt. Veel mensen ervaren deze geur als onprettig en bovendien gaat het overal in hangen. Alleen een luchtje en een mondspray is dus niet voldoende om deze geur te weren. Daarnaast worden je tanden, vingertoppen en eventuele gezichtsbeharing ook sneller geel. Wil jij weer mooie witte tanden? De kans is groot dat je snel verschil zal zien als je stopt met roken!

Heb jij nog meer redenen nodig om toch nog geen sigaret op te steken? Dan is het goed om na te gaan dat je kort na het opsteken van de sigaret hoogstwaarschijnlijk al spijt zal hebben. Indien je echt moeite hebt met stoppen, kan een e smoker wellicht een goed hulpmiddel zijn om te stoppen. Je kan eliquid kopen met en zonder nicotine, waardoor je langzaam af kunt bouwen.

, , ,1 Response

  1. Mike schreef:

    Ik las laatst dat je conditie met 10% verbetert als je stopt met roken.
    Dat lijkt me toch een stuk meer eerlijk gezegd, of 10% voelt als meer.

    Overigens worden rokers in zijn algemeenheid ook sneller ziek dus dat is ook een voordeel van stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.