Gezondheid, Lifestyle

Zo verzorg jij je haar het best

20 aug , 2020  

Er zijn allerlei manieren om je haar op een goede manier te verzorgen. Jij wilt toch ook het liefst met een gezonde en glanzende haardos rondlopen? Bij de verzorging van je haar gaat het onder meer om het gebruik van de juiste haarproducten. Daarnaast zijn er nog andere tips om je haar op de beste manier te verzorgen. Ontdek hier de beste verzorgingstips voor je haar.

Shampoo en conditioner
Het is als eerste van belang om de juiste shampoo te kiezen voor je haar. Er zijn shampoos voor droog haar net als voor vet haar en bijvoorbeeld voor gekleurd haar. Door de juiste shampoo te gebruiken, ben je al bezig met een goede verzorging. Daarnaast is het aan te raden om een conditioner te gebruiken. Je haar wordt daardoor soepel en zacht. Vergeet naast de verzorging van je haar je huid niet. Gebruik bijvoorbeeld producten van Clinique. Of van Dermalogica met producten om onder meer huidveroudering tegen te gaan. Een gezonde huid past namelijk beter bij gezond en stralend haar.

Kammen en borstelen
Een van de andere manieren om je haar goed te verzorgen, is het op de juiste manier kammen en borstelen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om je haar niet nat te kammen De kans bestaat dat je daardoor je haar beschadigd. Als je na het haar wassen een conditioner hebt gebruikt, haal dan eerst je handen door je haar. Maak daarmee kambewegingen en gebruik als je haar droog is pas een kam of borstel. Het meest ideaal is een grove borstel of kam die aan het einde over bolletjes beschikken. Deze uiteinden zijn flexibel

Beperkt het föhnen van je haar
Het is aan te bevelen om je haar niet iedere keer na het wassen te föhnen. Gebruik je de föhn zorg er dan voor dat je deze op voldoende afstand van je hoofd houdt. Houd ongeveer rekening met een afstand van 30 centimeter en zet de föhn niet op de hoogste stand. Heb je lang haar? Dan is het aan te raden om geen elastiekjes te gebruiken, maar bijvoorbeeld een grote haarclip.

Ga regelmatig naar de kapper
Bij een goede verzorging van je haar hoort natuurlijk ook een regelmatig bezoek aan de kapper. Bijvoorbeeld om je haar een keer goed uit te dunnen of de dode haarpunten af te knippen. Tot slot is het nog aan te raden om eenmaal in de week of veertien dagen je haar met een haarmasker te verwennen.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.