Horeca & Gastronomie

De Groene Gault&Millau

3 nov , 2014  

Voor het tweede jaar is er een Groene GaultMillau-gids verschenen. In deze culinaire gids staan driehonderd ‘groenterestaurants’. Ook worden voor het eerst vier nieuwe awards uitgereikt, onder meer aan het beste vegetarische restaurant. Sergio Herman en Nick Bril van The Jane en de Alain Passard zijn ambassadeurs van ‘De Groene’.

Ook het Amsterdamse restaurant Bolenius van Luc Kusters staat als Beste Groenterestaurant van Nederland van 2015 in de Groene GaultMillau. Net als de andere Nederlandse finalisten: Zout&Citroen in Oosterhout, Pollevie in Den Bosch en L’Invite in Amsterdam.

Awardwinaars

In de gids van 2015 staan vier nieuwe awards. Deze zijn voor:
Beste Veggie award:
Restaurant De Eetstee (Amersfoort) van Jeroen Bakker

Beste Smaak & Gezondheid award:
Restaurant Lemonnie (Lavaux-Ste-Anne, B) van  Eric & Tristan Martin

Beste Groenten en Fruit Communicatie award:
Restaurant Taste and Colours (Kortrijk, B) van Dirkjan Decock

Denk Groenten! Denk Fruit award:
Hoogste percentage groenten & fruit
Restaurant Vous lé Vous (Wimmertingen B) van Giovanni Oosters

Voorheen was er een speciale award voor het meest kindvriendelijke groenterestaurant. In 2015 is er geen winnaar voor deze Award.

Groenterestaurants
‘De Groene’ is een initiatief van Groentekok Frank Fol en de restaurantgids GaultMillau. De beste groenterestaurants werden voor het eerst gebundeld in de Groene Gault&Millau 2014. Van deze gids gingen werden 35.000 exemplaren verkocht.

De tweede editie van de Groene Gault&Millau bevat meer dan dubbel zo veel adressen als in de editie 2014. In de gids zijn meer dan 300 adressen verzameld van de beste groente- en vegetarische restaurants, de interessantste markten en groente- en fruitwinkels van de Benelux. Maar ook van opmerkelijke soep- en saladbars, exotische groenterestaurants en glutenvrije restaurants.

bron: missethoreca.nl

Cover-2015-gmGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.