Horeca & Gastronomie, Koffie, Ondernemen

Coffee Summer School

21 jun , 2016  

Voor iedereen die een eigen koffiezaak wil beginnen start Leopold Koffieschool deze zomer met de Coffee Summer School. In één week bieden we alle informatie aan die een startende ondernemer moet weten om een eigen horecazaak te starten en brengen we de basis kennis en vaardigheden bij om de beste espresso’s en cappuccino’s in de nieuwe zaak te kunnen schenken. Een inspirerende start voor de nieuwe koffie-ondernemers. De Coffee Summer School start op 11 juli of op 15 augustus 2016.

Op dit moment schieten de koffiezaken als paddenstoelen uit de grond. En allemaal zitten ze de hele dag vol met gasten. Het is dan niet gek dat heel veel mensen hun droom van een eigen koffiezaak nu waar willen maken. Maar daar komt nog heel wat bij kijken, naast dat je natuurlijk een heerlijke koffie moet kunnen serveren moet je ook veel weten over het reilen en zeilen van een horecaonderneming.

In de Coffee Summer School starten we met de twee daagse ondernemersworkshop ‘Mijn eigen zaak’, waarin je alle informatie krijgt om zelf je ondernemersplan te kunnen schrijven. Hierin behandelen we onder andere: hoe je omgaat met je medewerkers, alles over vergunningen maar ook hoe je een keuze maakt uit het brede koffie- en espressomachine-aanbod. Vervolgens volg je de SCAE gecertificeerde trainingen: ‘Introduction to Coffee’ en ‘Barista Skills Foundation’. Hierin leer je alles over de achtergrond van koffie, de herkomst en het productieproces. Daarnaast leren we je hoe een goede espresso en cappuccino moet maken. Deze twee trainingen kan je afronden met een examen en wanneer je slaagt ontvang je een wereldwijd erkent barista certificaat welke je direct aan de muur in de nieuwe zaak op kan hangen.

De Coffee Summer School start op maandag 11 juli of op maandag 15 augustus. Heb je een groep van 4 – 6 deelnemers dan kunnen we dit ook op een andere datum in de zomer doen. Geef je nu op via deze link of als je nog meer informatie wilt mail ons op info@koffieschool.nl

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.