Horeca & Gastronomie, Koffie, Lifestyle

Dutch Cold – Cold Brew Coffee

9 dec , 2014  

Het was natuurlijk een kwestie van tijd, maar goed werk heeft tijd nodig. Eindelijk is het dan zo ver en kunnen we vanaf dit voorjaar Cold Brew Coffee drinken in de horeca. Na maanden hard werken, testen en proeven zijn we er klaar voor. Het concept Dutch Cold, ook wel Dutch Coffee staat. Authentiek, puur Hollands en uiteraard 100% natuurlijk.

Smaak
Cold Brew kenmerkt zich door de zachte maar toch volle smaak. Dit heeft alles te maken met de koude extractie, hierdoor blijven vervelende zuren en bitters achterwege.

Welke koffie ?
We werken met verschillende soorten koffie. Wellicht ook uw koffie? Van elke koffie is Cold Brew te maken, maar uiteraard zijn er bepaalde soorten die zich er beter voor lenen dan andere.

Drink it – Mix it
Alhoewel Dutch Cold heerlijk is om puur te drinken, bij voorkeur uit een mooie whisky tumbler met ijs, is Dutch Cold ook prima te mixen en bijvoorbeeld te gebruiken in cocktails. De mogelijkheden zijn eindeloos te noemen. Naast de ‘regular’ komt er ook een gezoete variant beschikbaar.

dutch-coffee

Dutch Coffee
Dutch Coffee is de benaming voor koud gezette koffie. Dutch Coffee maak je – zoals de naam al doet vermoeden met een Dutch Coffee Maker. Deze koude koffie is al sinds jaar en dag enorm populair in Aziatische landen. Cold Drip Coffee of Cold Brew Coffee is in Australië en de Verenigde Staten ook al jaren een hit.

De cold drip systemen van CoffeeGa worden met de hand vervaardigd uit bamboe. De glazen delen van de Alley 600, Crevasse 600 en Ridge 3.2 worden traditioneel mondgeblazen.

Met deze cold drip tools (Dutch Coffee Maker) maak je een koffie- of theeextract. Het extract is gewoon te drinken, maar kan ook prima als ingrediënt dienen voor sauzen of patisserie. Het extract is door de koude extractie laag in zuren en bitters.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.