Hardware, Koffie

ISSpresso

24 nov , 2014   Gallery

Als vandaag een Russische Sojoez afreist naar het International Space Station heeft het een primeur aan boord. Want daar waar de astronauten het in vroeger tijden moesten doen met oploskoffie, krijgen ze nu een geurige bak echte koffie van Italiaanse makelij.

Astronaute Samantha Cristoforetti uit Italië neemt de machine namens het European Space Agency mee en wordt daarmee de eerste barista die koffie buiten de dampkring zet. Tot nu toe dronken de astronauten sinds Apollo 7 alleen nog maar oploskoffie. En de mensen die gekampeerd hebben, weten dat zoiets smakelijker kan. De Italiaanse koffiegigant Lavazza bedacht samen met de net zo Italiaanse ruimtevaartorganisatie Agenzia Spaziale Italiana dat ook en ontwierp een heus espressoapparaat voor in de ruimte.

Een espressomachine mag dan eenvoudig klinken, maar in de ruimte is niets eenvoudig. De machine werkt met cups, die in een afgesloten ruimte onder hoge druk met kokend water worden gemengd. Niet iets dat fout moet gaan in een ruimte waar gewichtloosheid heerst. Behalve normale koffie, krijgt men ook cappuccino.

De lancering van de Sojoez vindt vanavond om 22.00 plaats en is daar live te volgen.

Bron: ThePostOnline.nl

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.