Koffie

Koffiebeleving voor op kantoor

19 mei , 2021  

Op Beleef is al heel wat geschreven over lekkere koffie en mooie accessoires voor thuis, maar op kantoor is een lekkere bak koffie minstens zo belangrijk! Na een periode van veel thuiswerken gaan steeds meer mensen weer naar kantoor. Eén van de voordelen is dat je daar weer lekker kan bijpraten met je collega´s bij het koffieapparaat! Dan is het natuurlijk meegenomen als de koffie een beetje smaakt. Toch zijn er nog veel bedrijven die waterige instantkoffie serveren, of waar zelfs nog kannen met filterkoffie te vinden zijn. Hoe zorg je dat jouw baas overtuigd wordt van het voordeel van goede koffie?

Tevreden personeel en blije klanten
Er zullen weinig mensen zijn die blij worden van waterige koffie of koffie die al uren in een kan staat. Reden dat er nog geen goed koffieapparaat aanwezig is, is vaak een kwestie van geen prioriteit. Een ondernemer heeft veel zaken aan zijn hoofd en zo lang er niemand aan de bel trekt, zal de aandacht veelal naar de producten, diensten of klanten van het bedrijf uitgaan. Zorg daarom dat jouw werkgever beseft dat een goede kop koffie op prijs gesteld wordt! Maak bijvoorbeeld een inventarisatie bij collega´s of verzin een grappige actie om de koffie hoger op de agenda te zetten. Ook klanten die over de vloer komen zullen blijer worden van een goede bak koffie en tevreden klanten leveren omzet op.

Professionele leverancier
Om je baas te helpen bij het verbeteren van de koffievoorziening kan je een onderzoek doen naar geschikte koffieleveranciers. Voor bedrijven is het gebruikelijk dat een koffiemachine gehuurd of geleased wordt waarbij ook het onderhoud geregeld wordt. Ook de koffie zelf kan periodiek aangevuld worden, tot en met de suiker, melk en koekjes. Zo heeft jouw bedrijf minder omkijken naar de koffievoorziening en is de kans groot dat jouw baas hier het voordeel van inziet. Kijk bijvoorbeeld eens bij Gio Coffee, een van de marktleiders in koffievoorziening voor op kantoor.

Smaaktest
Is je baas nog niet overtuigd? Organiseer dan een smaaktest! Veel leveranciers bieden de mogelijkheid om een machine op proef te nemen. Daarbij kan je vaak ook meerdere soorten koffie proberen, zodat je samen met je collega´s de lekkerste melange kan kiezen. Ongetwijfeld trek je ook jouw baas over de streep als je hem een bakje van de oude leut laat vergelijken met een kopje koffie van versgemalen bonen. En anders zal het enthousiasme van jou en je collega´s hem vast over de streep trekken!

Duurzaam koffie drinken
Als je toch de koffie op kantoor reorganiseert, denk dan ook aan de impact op de omgeving. Tegenwoordig zijn er steeds meer leveranciers die duurzame koffie in hun assortiment hebben. Zo wordt er rekening gehouden met de lokale productieomstandigheden en krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun bonen. Zo is je koffie niet alleen goed van smaak maar geeft deze ook een goed gevoel. Natuurlijk helpt het ook als er gebruik gemaakt wordt van mokken en kopjes in plaats van wegwerpbekers. Zo bespaar je een hoop afval gedurende het jaar!

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.