Koffie, Lifestyle

Nespresso Master Origin-collectie

5 sep , 2018  

Met de lancering van de Master Origin-collectie breidt Nespresso het vaste assortiment uit met vijf nieuwe en onderscheidende koffies. De koffie-experts hebben voor de ontwikkeling van de Master Origin koffies gezocht naar de meest verfijnde koffieregio’s wereldwijd. Daar is Nespresso gaan samenwerken met lokale vakmensen, om zo met ambachtelijke oogst- of verwerkingstechnieken vijf unieke smaakprofielen te creëren. De Master Origin koffies Colombia, Indonesia, Nicaragua, India en Ethiopia zijn vanaf deze week exclusief verkrijgbaar bij Nespresso.

DE KOFFIESMAKEN EN -TRADITIES VAN DE WERELD
Elk van de vijf Master Origin koffies heeft een unieke oogst- of verwerkingstechniek ondergaan. Samen met de lokale experts onderzocht Nespresso in de verschillende regio’s de traditionele ambachten en verfijnde deze met moderne technieken.

Neem de Master Origin Colombia waarbij Nespresso samen met de boeren en agronomen de grenzen van het laat oogsten heeft opgezocht. De bessen lieten ze aan de planten hangen tot ze een perfecte donkere, paarsrode tint hadden. Als deze exacte rijpheid is bereikt, ontstaan er unieke smaaktonen van wijn en bessen. Dit proces is niet alleen erg arbeidsintensief, maar vereist ook een bepaald niveau van kennis en vertrouwen, aangezien de bonen exact op het juiste moment geplukt moeten worden.

Karsten Ranitzsch, Head of Coffee bij Nespresso legt uit: “Oogst- en verwerkingstechnieken spelen een zeer belangrijke rol in het definitieve smaakprofiel van de koffie. Bij de Master Origin-collectie hebben we een mix van traditionele en moderne methodes gebruikt om vijf unieke en originele koffies te creëren. Samen met de lokale boeren zijn we de uitdaging aangegaan. We hebben van elkaar geleerd en zijn samen tot een prachtig eindproduct gekomen. Dit was mogelijk door het wederzijds vertrouwen dat we hebben opgebouwd door het Nespresso AAA Sustainable Quality™ Programma.”

DUURZAME KWALITEIT
De Master Origin koffies zijn afkomstig van boeren die deel uit maken van het AAA Sustainable Quality™ Programma dat Nespresso in 2003 heeft geïntroduceerd in samenwerking met Rainforest Alliance. In directe samenwerking met de boeren kunnen we zo de hoogste kwaliteit bieden, terwijl we de leefomstandigheden van koffieboeren verbeteren en het milieu beschermen. Inmiddels zijn wereldwijd meer dan 75.000 koffieboeren in 12 verschillende landen onderdeel van het AAA Sustainable Quality™ Programma van Nespresso.

Met de introductie van Master Origin lanceert Nespresso ook de eerste Fairtrade gecertificeerde koffie binnen het vaste assortiment. Master Origin Indonesia bestaat volledig uit bonen van Fairtrade-gecertificeerde coöperaties in Atjeh, Indonesië. Nespresso werkt al sinds 2013 samen met Fairtrade om innovaties te ontwikkelen en te implementeren die het hoofd bieden aan de uitdagingen waar de koffiesector en de boeren mee te maken hebben, zoals het ontbreken van pensioenprogramma’s en het verzekeren van gewassen. Met de Fairtrade gecertificeerde koffie uit Indonesië onderstrepen we onze lange termijn samenwerking en gezamenlijke inzet voor het welzijn van onze boeren en de lokale gemeenschappen.

Meer info op Koffiegek.nl > Nespresso lanceert Master Origin-collectie

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.