Koffie, Lifestyle

Nieuwe Nespresso Master Origin koffie: Costa Rica

11 mrt , 2019  

De Master Origin koffies van Nespresso zijn afkomstig uit de meest verfijnde koffieregio’s wereldwijd, gecreëerd met behulp van lokaal vakmanschap. Aan de collectie met vijf verschillende smaakprofielen wordt nu een unieke, nieuwe koffie toegevoegd; Master Origin Costa Rica. Deze koffie is vanaf deze week verkrijgbaar als Limited Edition.

Ook voor deze Master Origin koffie is een speciale verwerkingstechniek gebruikt om zo een bijzonder smaakprofiel te creëren. In de centrale hooglanden van Costa Rica worden de Arabica-bonen zorgvuldig geselecteerd, met de hand geplukt en vervolgens gewassen in het mineraalrijke warme bronwater van de regenwouden. Het thermale water dat de boeren hiervoor gebruiken is afkomstig van de natuurlijke bron die zich in Orosi (Cartago) bevindt. Het fermentatieproces duurt 12 uur, waarbij de natuurlijke mineralen zorgen voor een diepe reiniging van de bonen en het verfijnde karakter naar boven brengen.

De Master Origin Costa Rica komt voort uit de samenwerking met een lokale koffieboer die het patent heeft op deze zogeheten hot-springs techniek. Het ambachtelijke verwerkingsproces maakt het tot een zeer schaarse koffie, met een gebalanceerd, graanachtig en zoet karakter.

Smaakprofiel: Graanachtig en zoet
Verwerkingstechniek: Gewassen en geweekt in mineraalrijk warm bronwater
Serveersuggestie: Espresso (40ml) of Lungo (110ml)

Master Origin Costa Rica is onderdeel van de uitgebreidere Master Origin-collectie, met koffie van de beboste berghellingen van Sumatra tot aan de hooggelegen valleien van Nicaragua. Elk van de vijfMaster Origin koffies heeft een unieke oogst- of verwerkingstechniek ondergaan. Samen met de lokale experts onderzocht Nespresso in de verschillende regio’s de traditionele ambachten en verfijnde deze met moderne technieken.

De Limited Edition Master Origin Costa Rica is vanaf nu verkrijgbaar voor € 8,20 per tien capsules, zolang de voorraad strekt. De koffie is verkrijgbaar bij de Nespresso Boutiques of online te bestellen via Nespresso.com of de Nespresso app.

, , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.