Koken, Lifestyle, Outdoor

Het barbecueseizoen is weer begonnen: dit zijn de trends!

29 apr , 2020  

Nu de zon zich weer wat vaker laat zien en we massaal naar buiten gaan, wordt het tijd om de barbecue weer tevoorschijn te halen. Barbecue liefhebbers wachtten er al even op, maar langzaam maar zeker lijkt het erop dat het barbecueseizoen binnenkort dan ook weer van start zal gaan. Net zoals ieder barbecueseizoen, brengt ook dit seizoen weer unieke barbecue trends met zich mee. Zo leggen we niet langer voorverpakte hamburgers op de plaat, zijn dood gemarineerde speklapjes niet langer een begrip en brengt dit seizoen tradities, maar ook nieuwe barbecue inspiratie met zich mee.

Bavette
De bavette, ook wel de vanglap genoemd, is een mager stukje vlees met een lange, grove draad, die zijn reputatie te danken heeft aan zijn volle smaak en tevens rijke structuur. In Frankrijk is dit stukje vlees al langere tijd populair, waardoor we het voorheen met name in Franse bistro’s voorbij zagen komen. Echter hebben ook wij dit seizoen de smaak te pakken, want de Bavette staat tegenwoordig niet alleen bijna altijd ook op de Hollandse kaart, maar bevindt zich in de meeste gevallen ook nog eens bovenaan. Een stuk bavette kopen kan gemakkelijk online. Waar de bavette vroeger werd aangeboden als doorregen runderlappen omdat het bewerkelijk was bij de slacht en vaak niet mals genoeg was voor de consument, is de bavette inmiddels bijna zo mals als een biefstukje en kan het nagenoeg rauw gegeten worden. Ook is de Bavette eenvoudig te bereiden op de barbecue én binnen no-time klaar.

Picanha
De Picanha, in Nederland vooral ‘staartstuk’ genoemd, is een driehoekig stuk vlees, bestaande uit zo’n 1300 tot 1500 gram vlees met een duidelijke roomwitte vetlaag daar bovenop. Het vlees is afkomstig van de achterkant van de rug boven de staart en heeft daaraan dan ook zijn Hollandse naam ‘staartstuk’ te danken. Het vlees van het staartstuk bevat een groep spieren die niet veel door het dier gebruikt wordt, waardoor dit vlees enorm mals is. Niet alleen is dit stukje vlees heerlijk qua smaak en malsheid, ook is het gemakkelijk te bereiden. Een stuk picanha kopen kan eenvoudig online, waarmee garantie op een goed stuk vlees verzekerd is.

Kwaliteitsvlees
Met de Bavette en Picanha als regelrechte barbecue trend van 2020, kun je wel stellen dat we deze zomer enkel gaan voor goed kwaliteitsvlees. De verwachting is namelijk dat de hoeveelheid aan grote stukken kwalitatief goed vlees dit jaar enkel toe zal nemen, waarbij het met name gaat om de stukken vlees van koe en lam.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.