Koken

Jonnie Boer lanceert twee nieuwe Original Spices

21 okt , 2021  

Kruiden en specerijenleverancier Euroma voegt twee unieke specerijenmelanges toe aan het assortiment van de Original Spices lijn. De nieuwe specerijenmelanges Surinaamse Roti en Chef’s gehaktbal liggen vanaf vandaag in de schappen. Euroma produceert al bijna tien jaar specerijenmelanges met geweldige en verrassende smaken onder de naam Original Spices in samenwerking met 3-sterren chef Jonnie Boer van de Librije. De beste specerijen van Euroma en de geweldige smaakcomposities van Jonnie Boer maken samen de Original Spices tot de lekkerste melanges. De Original Spices zijn ideaal om gerechten en vlees(vervangers) mee op smaak te brengen omdat iedereen zo naar eigen smaak de intensiteit van het gerecht kan bepalen.

De ontmoeting tussen gehaktbal en piccalilly
Misschien heb je het recept al eens voorbij zien komen, de gehaktballen van Jonnie Boer die hij regelmatig bij de maaltijd van zijn personeel serveert. Deze inmiddels beroemde smaakbommen zijn zeker de moeite waard om thuis eens na te maken en zijn even lekker met een vleesvervanger! In samenwerking met Jonnie heeft Euroma een passende 100% pure melange ontwikkeld die je daarbij goed kunt gebruiken. De basis van deze 100% pure melange bestaat uit mosterdzaad, kurkuma, knoflook en tomaat. Daarnaast is er gember, cayennepeper, citroensap, peterselie, piment en oregano aan toegevoegd voor een juiste balans in smaken. Het idee achter deze melange is de ontmoeting tussen gehaktbal en piccalilly. Het frisse van citroen, het pittige van mosterd en de diepgang en kleur van kurkuma. Geef je oer-Hollandse (vega) gehaktbal met deze melange een twist of gebruik het in een zelfgemaakte jus of als smaakmaker in een Hollandse stamppot.

Een feest van smaak maar dan pittig, aards en in balans
In de Original Spice Surinaamse Roti van Jonnie Boer, staat de basis van deze melange gelijk aan de relaxte sfeer van Suriname. Eén van de meest bekende gerechten hiervandaan, roti, is er eentje die iedereen een keer in zijn leven zou moeten eten. De simpele basis van aardappel, (vega) kip en kousenband/sugar snaps wordt compleet met ei, rotivellen en – misschien wel het belangrijkste onderdeel – de mix van pure kruiden en specerijen. De masalakruiden, een mix van onder andere koriander, kurkuma, komijn, mosterdzaad, nigella zaad, fenegriek en peper, vormen de basis van deze melange en geven het gerecht een uitgesproken en herkenbare smaak. Naast de Surinaamse roti zijn deze kruiden ook ideaal om te gebruiken in een eiersalade, curry of ragout.

, , , , , , , , ,



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.