Lifestyle

5x tips om een leuk verkleedfeest te organiseren

5 nov , 2021  

Heb je plannen om een leuk feest te organiseren binnenkort? En wil je hiermee flink gaan uitpakken? Dan kan het een leuk idee zijn om te kiezen voor een verkleedfeest. Een feest met verkleedkleding geeft namelijk extra sfeer aan de avond en het feest kan dan ook echt onvergetelijk worden. Maar hoe organiseer je een leuk verkleedfeest? Er zijn een aantal tips die je hiervoor kunt gebruiken. Wij zetten deze tips voor je op een rij, dus lees snel verder!

Thema kiezen
Een verkleedfeest organiseren begint uiteraard met het kiezen van een thema. Zodra je het thema hebt verzonnen, kun je de overige voorbereidingen namelijk laten matchen met dit thema. Er zijn echt talloze thema’s waar je uit kunt kiezen voor jouw verkleedfeest. Van een oerhollands feest met oranje kleding tot een zomers thema of een thema die gebaseerd is op bijvoorbeeld een hit-serie: het is allemaal mogelijk. Denk hier van tevoren goed over na en kies een thema uit waar je in de verdere voorbereidingen ook gemakkelijk mee aan de slag kunt!

Uitnodigingen maken
De volgende stap in het organiseren van een verkleedfeest, is het maken en versturen van de uitnodigingen. Als je een verkleedfeest organiseert, is het natuurlijk leuk om de uitnodigingen geheel te laten passen bij dit thema. Probeer hier origineel in te zijn. Wat dient er allemaal op deze uitnodigingen vermeld te staan? Denk aan de locatie en tijd en het thema en de dresscode. Geef nog niet te veel weg over het complete verkleedfeest, vertel bijvoorbeeld alleen wat er van hen wordt verwacht qua outfit. Zo houd je de rest van het feest nog een beetje een verrassing! Verstuur je uitnodigingen ruim op tijd, zodat iedereen hier rekening mee kan houden.

Deel je huis goed in
Is het bijna zover? Dan is hoog tijd om jouw huis klaar te maken voor het verkleedfeest. Het kan namelijk best zo zijn dat je wat moet aanpassen in je interieur. Bedenk welke ruimtes je allemaal wilt gebruiken voor het verkleedfeest. Hierbij is het goed om na te denken over het aantal gasten dat je hebt uitgenodigd. Je huis klaarmaken voor het feest kun je doen door een goede indeling te maken. Maak je bijvoorbeeld gebruik van statafels? Zorg er dan voor dat deze zo neergezet worden dat er nog genoeg ruimte over is, om bijvoorbeeld te kunnen dansen. Ook kan het verstandig zijn om bijvoorbeeld een aparte plek in huis te hebben voor de flessen alcohol en frisdrank.

Denk na over de drankjes en hapjes
Bij een verkleedfeest, wil je natuurlijk zoveel mogelijk laten matchen met het thema. Het kan daarom leuk zijn om dit ook toe te passen bij de drankjes en hapjes die je wilt serveren. Je zou wellicht kunnen denken aan bijvoorbeeld cocktails in thema of hapjes die goed binnen het thema passen. Zo laat je alles goed met elkaar matchen, wat zorgt voor een leuk effect!

Decoratie en verlichting
Een verkleedfeest is natuurlijk niet compleet zonder decoratie en verlichting. Dit is dan ook belangrijk om vooraf over na te denken. Er is ongetwijfeld decoratie beschikbaar die goed bij jouw thema past. Van slingers en ballonnen tot lampionnen: decoratie is er genoeg. Kies dus toffe decoratie uit waar jij jouw huis mee kunt versieren. Naast decoratie, speelt ook verlichting een grote rol in de uitstraling en sfeer van jouw verkleedfeest. Daarom kan feestverlichting zeker een aanrader zijn. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het ophangen van lichtslingers. Wellicht heb je wel een kleuren thema uitgekozen, dan kun je hier natuurlijk perfect op inspelen door een lichtslinger te kopen in diezelfde kleur.

Kortom: een leuk verkleedfeest organiseren kan nog best wat tijd en moeite kosten. Echter kan dit het wel allemaal waard zijn, want verkleedfeesten zijn vaak feesten om niet snel meer te vergeten. Of je nu een zomers of oranje kostuum aantrekt of gaat voor dé hit van het moment, een Squid game kostuum, het is allemaal mogelijk. Met behulp van deze tips kun je er alles aan doen om een tof verkleedfeest te organiseren, dus maak hier zeker gebruik van om een onvergetelijke dag tegemoet te gaan.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.