Lifestyle

De leukste scootertochten van Nederland

6 jan , 2020  

Als je een scooter hebt dan zul je waarschijnlijk ook een scooterverzekering hebben afgesloten. Daarnaast wil je de scooter normaalgesproken tevens gebruiken om heerlijke tochten te maken. Hieronder vind je een paar van zulke routes, die je overigens ook prima op een motor met een motorverzekering kunt doen. Het is maar net wat jij leuker vindt om te doen.

Van Den Helder naar Anna Paulowna
De route ‘Van Den Helder naar Anna Paulowna’ is 55 kilometer lang, wat natuurlijk prima te doen is op een scooter of een motor. Hierbij begin je natuurlijk in het noorden van Noord-Holland, waarna je de gehele Kop van Noord-Holland langs gaat rijden. Je zult onderweg bijvoorbeeld het Marinemuseum tegenkomen, wat te vinden is op het voormalige marinewerf Willemsoord in Den Helder. Als je tijdens de tocht een uitstapje wilt maken, dan zou dit museum zeker een optie kunnen zijn. Na het Marinemuseum rijd je verder door het landschap met veel bollenvelden en graslanden. Natuurlijk kun je tijdens de rit ook nog even een lunch of een drankje doen bij een restaurant of een café.

De Veluwe Route
Aan de andere kant van Nederland vind je ‘De Veluwe Route’. Hierbij zou je kunnen kiezen voor meerdere tochten met verschillende routes, aangezien het gebied zo onwijs uitgestrekt is. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de tocht die door Nationaal Park de Hoge Veluwe gaat. Op veel van de wegen mag je met de auto rijden, maar ook met een scooter of motor. Onderweg kun je dan nog een bezoekje brengen aan het Kroller Muller Museum, wat een museum voor moderne kunst is gelegen in Otterlo.

Het Rondje Rotterdam
Een route die een stuk langer is, is ‘Het Rondje Rotterdam’. Deze tocht is maar liefst 175 kilometer lang, wat je natuurlijk over verscheidene dagen kunt verdelen. Tijdens deze lange rit zul je Rotterdam zonder meer leren kennen, maar ook de prachtige omgeving rondom de stad. Het is dan ook aan te raden om genoeg tijd uit te trekken zodat je zo nu en dan af kunt stappen om het gebied nog beter te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld een uitstapje maken naar Delft, maar ook naar Brielle en Spijkenisse. Een andere suggestie is om te kronkelen tussen de Oude en de Nieuwe Maas.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.