Lifestyle

De mindset van een ‘Navy SEAL’: zo vergoot je jouw wilskracht!

25 dec , 2021  

De wilskracht beheersen van een Navy SEAL – wie wil dat niet? In de praktijk blijkt dat niet zo eenvoudig als het wellicht lijkt. Wil jij jouw wilskracht trainen? Timemanagement- en assertiviteitscoach Björn Deusings leert je hoe je dat doet!

  1. Geef niet op!

Onthoud: je brein is geen betrouwbare raadgever. Je kunt zowel fysiek als mentaal vaak véél meer aan dat wat je brein jou laat geloven. Denk je aan opgeven? Ook al voelen je benen als spaghettislierten en je brein als puree, schuif die gedachte opzij en ga nog even door: je zult zien dat het je (steeds beter) lukt!

  1. Maak je taken (en doelen) behapbaar

Veel mensen hebben de neiging om taken, maar zeker ook doelen, dromen en ambities te groot en overzichtelijk te maken. Ze worden zo intimiderend, dat het vaak al weerstand oproept om er überhaupt aan te beginnen. Hak je projecten daarom in stukjes: bedenk wat jij vandaag kunt doen om dichterbij je doel te komen en ga daarmee aan de slag.

  1. Blijf positief

Hoe uitzichtloos een situatie ook lijkt, probeer positief te blijven. Lukt dat even niet? Probeer de situatie eens van een afstandje te bekijken en je negatieve gedachten te analyseren. Houd daarbij in je gedachte:

  • Obstakels zijn tijdelijk
  • Obstakels hebben een oorzaak
  • Obstakels kunnen overwonnen worden

Probeer te ontdekken waar je precies tegenaan loopt, wat je ervoor nodig hebt om dat op te lossen en ga weer verder waar je gebleven was.

  1. Laat je niet beïnvloeden door anderen

We laten anderen vaak van véél te grote invloed zijn op onze gemoedstoestand. Zo zijn we geneigd om onze doelen, dromen en ambities te laten varen als anderen er geen vertrouwen in hebben. Wees daarom kritisch over met wie je omgaat, aan wie jij jouw tijd en energie toevertrouwt en wiens mening je serieus neemt. En bedenk: als jij in jezelf gelooft, zullen anderen óók in jouw (gaan) geloven!

Wil je meer leren over wilskracht, (zelf)discipline en efficiënt aan je doelen werken? Ontdek er alles over tijdens eens een timemanagement cursus!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.