Lifestyle

Deze verpakking is het meest recyclebaar

16 okt , 2020  

Recycle jij? Goed bezig! Door te recyclen winnen we grondstoffen terug en kan jouw afval opnieuw gebruikt worden om er nieuwe verpakkingen, maar bijvoorbeeld ook nieuwe fietsen (zie de Re:cycle van Nespresso capsules) of andere voorwerpen van te maken. Wat is de beste keuze als het gaat om recyclebare verpakkingen? Lees snel verder!

Knap staaltje werk
Eén materiaal springt er op het gebied van recycling echt uit, en dat is staal. Van staal wordt het blik gemaakt waar groenten en peulvruchten in geconserveerd worden. Maar liefst 96% van alle stalen blikjes wordt daadwerkelijk gerecycled, omdat ze in iedere afvalstroom met magneten eruit worden gevist. Zo komt bijna al het staal in de staaloven terecht om omgesmolten te worden. Dit reduceert de CO2-uitstoot met 70% t.o.v. het maken van nieuw staal. Staal (blik dus) is het beste jongetje van de klas in verpakkingsland als het om recyclen gaat!

PMD of restafval
Het is je misschien al eens opgevallen: het verschilt per gemeente waar je blik moet weggooien. In sommige gemeentes gaat het in de PMD (Plastic, Metaal, Drinkpakken) container, in andere moet het bij het restafval. Het maakt voor het recyclingproces van blik niet uit, dat komt altijd goed terecht! Het staal wordt in beide gevallen gemakkelijk met een magneet uit de afvalstroom gehaald. Wel moet je erop letten dat je geen plastic in de blikjes propt, anders verdwijnt het plastic in de staaloven en gaat het verloren.

Nog meer voordelen
Blik heeft niet alleen als voordeel dat het goed recyclebaar is, het heeft ook voordelen voor de kwaliteit van je eten! Zo is blik licht- en luchtdicht en heeft het beschermende eigenschappen. Zo blijven de groenten in blik van Bonduelle, die geen conserveermiddelen bevatten, wel twee tot vijf jaar houdbaar! Op deze manier eet jij gezond en is het ook nog eens goed voor de planeet: door de lange houdbaarheid dragen producten in blik nauwelijks bij aan voedselverspilling.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.